Kommende arrangementer


Andet

Agromek 2014

25.11 2014 - 28.11 2014

Nordeuropas største landbrugsmesse slår dørene op den 25.-28. november 2014 i MCH Messecenter Herning.
Agromek er et vigtigt mødested for landbrugsindustrien, dens leverandører, kunder og samarbejdspartnere. Her er det hele samlet i én stor messe med syv sektorer.
Læs mere her.
Åbent hus

Orienteringsaften - grundforløb og EUX Landmand

25.11 2014

Tirsdag den 25. november, kl. 19:00, glæder vi os til at se alle kommende grundforløbselever og elever på EUX Landmand på Bygholm Landbrugsskole. I må meget gerne tage jeres forældre med, der er også kaffe og kage til dem.

Du møder både undervisere og studievejledere, der vil fortælle om skolestart, praktikken og meget andet. Desuden vil der blive rig mulighed for at stille spørgsmål.

Hvis du ikke er tilmeldt endnu, kan du stadig nå det. Du skal bare møde op, så ordner vi det praktiske.

Vi ses på Bygholm Landbrugsskole, Hattingvej 49, 8700 Horsens.
Messe

Mød energipoppel på Agromek

25.11 2014 - 28.11 2014

Fra tirsdag d. 25. til fredag d. 28. november kan du møde energipoppel på Agromek i hal J stand J7154.

Energipoppel er et hurtig voksende træ, der kan dyrkes på markjord eller anvendes i skovdrift. Der er flere metoder til at bruge energipoppel i skovplanlægningen f.eks. i spor eller som hjælpetræer, når en ny skov skal anlægges.

I landbrugsdrift kan energipoppel dyrkes som hele kulturer i perioder på 3-10 år. Energipoppel kan også med fordel bruges til at optimere eksisterende drift ved at afrette krævende arealer eller ved at dyrke på arealer med fritgående dyr.

I regnskaber er det værd at bemærke, at 1 hektar energipoppel dækker et efterafgrødekrav på 1,2 hektar og at energipoppel tæller som miljøfokusområde i Landdistriktsprogrammet for 2014-2020. Energipoppel har en kvælstofnorm på 120 kg/N/ha.

På stand J7154 kan du få professionel rådgivning om den rigtige kulturetablering, de forskellige dyrkningsmodeller og kloner samt vejledning til driftsoptimering, høst og afsætning.

Energipoppel byder alle interesserede velkommen, uddeler forskellige former for materiale og byder på lidt ganegodt.

Kontakt:
Jens Stenhøj Jørgensen :: jsj@forstmiljoe.dk :: tlf. 4026 1172

Læs mere på www.energipoppel.dk
Andet

Høring om finansieringsproblemer i landdistrikterne

26.11 2014

Formålet med høringen er at afdække problemerne med at få finansieret lån til boliger og erhverv i landdistrikterne, problemernes omfang, og hvordan problemerne kan løses.
Under høringen vil der blive fremlagt eksempler på finansieringsproblemer i landdistrikterne. Landdistrikternes Fællesråd har indsamlet sager om uberettigede eller uforståelige afslag på finansiering af boliger og erhvervsvirksomheder i landdistrikterne.
Alle kan deltage, men tilmelding er obligatorisk.Læs mere
her.
1