Kommende arrangementer


Messe

Fårets Dag

19.04 2014

Fårets dag

Påskelørdag 19. april 2014 kl. 10-16 afholdes Åbent Hus i Fårestalden landet over i samarbejde med Dansk Fåreavl. En række fåreavlere med fåreracer, som har forskellige egenskaber lukker stalddøren op, så publikum kan se får med nyfødte lam og hos mange kan man også se og føle hvad uld og pels bliver brugt til. Hos nogle fåreavlere kan man smage tilberedt lammekød og lammepålæg.
Følg med i dagspressen i ugen op til påske og se hvor der er åbent i netop dit område eller se Dansk Fåreavls hjemmeside www.sheep.dk

Birkedal Gårdbutik er med i arrangementet for 20. gang. Der er sket meget fra 1. år, hvor vi havde 10 får med lam i et lille hus på marken og til i år hvor vi har fårene på stald, når de har læmmet. Vi har fået flere moderdyr og har også nogle blandingsfår med finuld, samt så meget jord med græs, at vi er selvforsynende med grovfoder. Det er nødvendigt for at få fåreholdet til at løbe rundt økonomisk. For nogle år siden havde vi over 50 moderdyr, men fandt ud af at det var lige mange nok til vores jordareal og til vores standforhold. I år har vi 16 dyr på marken, hvilket er passende for vores bedrift i øjeblikket.

Påskelørdag kan man se vores nyfødte lam, både sorte og hvide. Man kan se hvordan får og lam trives i stalden og på marken,- hvem ved, måske er der mulighed for at opleve en læmning.-Publikum kan også få svar på spørgsmål om får, fodring, klipning, slagtning og meget mere. I vores gårdbutik kan se og købe vores dejlige produkter af lamme og fåreuld, lammeskind og meget andet.
Vi har smagsprøver på tilberedt lammekød og i caféen kan man købe sandwich med lammepøse, kaffe, te og kage. Vi håber på et skønt forårsvejr, så publikum også kan benytte vores dejlige gårdhave. Se mere på vores hjemmeside www.pelsfaar.dk

Arrangementet er ideelt for hele familien. Benyt påsken til en tur i den friske danske forårsluft og få en uforglemmelig oplevelse. Hunde skal holdes i snor. Vi har masser af p-pladser. Ingen entre.Foreningen Dansk Fåreavl står bag arrangementet Fårets Dag, hvor medlemmer lukker stalddøren op, så familien Danmark kan se hvordan man holder får her i landet. Foråret er det ideelle tidspunkt, idet fårene læmmer, får lam, på dette tidspunkt. Der er derfor rigelig mulighed for børn og voksne til at se de små uldtotter springe rundt.

Der findes ca. 100.000 får i Danmark fordelt på omkring 30 racer. For mange mennesker uden kendskab hertil er et får bare et får. Påskelørdag har man chancen for at se hvad de forskellige racer kan byde på. I 2013 holdt 30 fåreavlere rundt i hele landet Åbent Hus i Fårestalden og der var næsten 20 racer repræsenteret.

Deltagere i hele landet kan findes på fåreavls hjemmeside www.sheep.dk.
Åbent hus

Kødkvægets dag

10.05 2014

Åben Stald 10 maj kl 10-16.
Kammerherre Hereford består i dag af ca.45 moderdyr, 4 avlstyre og opdræt. Alle er stambogsført og besætningen er i aktiv avlsbesætning. Gården drives med ca. 60 ha i græs og korn. Der er løsdrift stald med adgang til mark hele året. Hereford er racen, hvor koen kan være alene hjemme, kendt for lette kælvninger. Vi har i dag 15 kalve og forhåbentlig de fleste kalve den 10.maj.

Kammerherre Hereford
Anni og Anders Søndergaard
www.kammerherre.dk
Kammerherrevej 10, Tostrup (syd for tv2 masten)
9240 Nibe
Åbent hus

Hjallerup Maskinforretning

16.05 2014 - 18.05 2014

Hjallerup Maskinforretning holder Åbent hus

Torsdag den 15. maj 9.00-20.00, Fredag, 16. maj 9.00-22.00, Lørdag, 17. maj 9.00-17.00 og Søndag, 18. maj 9.00-17.00

Vi fejrer Åbent Hus i 4 dage med masser af super gode tilbud. I år starter vi allerede torsdag, hvor der bl.a. er Focus på maskiner, men også tilbud fra både butik og lager.

Fredag er der traditionen tro, gratis pølser til alle,  og søndag udtrækker vi præmier i den store åbent hus konkurrence, hvor hovedpræmien er en havetraktor.

For alle 4 dage gælder det, at der er massere af gode tilbud, konkurrencer og mange oplevelser for hele familien. Så kik forbi. Åbent hus avisen udkommer i det meste af Nordjylland. Kan også ses på hjemmesiden www.hjallerupmaskinforretning.dk allerede en uge før arrangementet.

Messe

Hele Danmarks Hus & Havemesse 2014

24.05 2014 - 25.05 2014

Lørdag og søndag kl. 10-17.
En oplevelse i særklasse!
Alt til huset - ude og inde!
Alt til have og park - haveanlægskonkurrence i slotsparken, stort plantemarked og masser af udstillere
Alt til 'komfortzonen' - de ekstra opholdsrum udenfor m. terasse, lysthus eller orangeri og udemøbler, belysning, udekøkken, udespa, mv.
Mange børneaktiviteter

Med ?Hele Danmarks Hus- og Havemesse? udvider Gram Slot den store havemesse til også at omfatte alt, hvad der handler om bolig og indretning. Hermed griber vi den stærke trend, hvor hus og have smelter sammen; hvor boligen skal passe sammen med omgivelserne i form af have, terrasse, indkørsel mv.
Andet

Nibe dyrskue

05.06 2014

Dyrskuet i Nibe er en festdag, traditionen tro på Grundlovsdag, hvor land og by mødes. Dyrskuet afholdes på den gamle sportsplads med flot udsigt ud til fjorden med stor landbrugs- og dyreudstilling, heste, kvæg, kaniner.
Der er gratis adgang til skuet, tivoli på pladsen og håndværkerforeningen står for salg af grillstegt gris og fadøl til frokost.
Dette års program er ikke endeligt fastlagt, der forventes en række aktiviteter hele dagen i ringen, med opvisning af heste, underholdning, mønstring og præsentationer og uddeling af ærespræmier til de bedste dyr.
Herudover landbrugsudstilling med traktorer, store som små, også til havebrug fra en række maskinforretninger.Andet

Havefestival 2014

28.06 2014 - 29.06 2014

Som medlem af Haveselskabet kan du deltage i Haveselskabets Havefestival ved at holde din have åben for interesserede besøgende. Havefestivalen foregår i weekenden lørdag 28. og søndag 29. juni 2014 - men du behøver blot at holde åbent én af dagene, så du også selv kan nå ud og besøge nogle haver den anden dag.
Start med at logge dig på hjemmesiden. Log in knappen finder du øverst i højre hjørne. Har du ikke allerede et login, kan du oprette et. Du skal bruge dit medlemsnummer for at oprette et log in.
Herefter kan du gå ind på www.haveselskabet.dk/node/add/haven-garden for at oprette din have og oprette din have. Læg gerne op til fem fotos på af din have på. Det er vigtigt for, at haven skal præsentere sig godt på hjemmesiden, så flest muligt får lyst at besøge den.
Du behøver ikke at beslutte dig nu. Sidste frist for tilmelding til Havefestival 2014 er først den 27. juni, altså fredagen før festivalen.
1