Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK
12.05 2019 Andet

Dyrenes dag og Bondens majmarked

Søndag d. 12. maj kl. 10-16 er der Dyrenes Dag og Bondens majmarked på Glud Museum.

På denne dag kan man bl.a. se de gamle danske landracer af køer, får og grise. Østjysk køreselskab kommer forbi museet på deres forårstur, og viser de fine, restaurerede hestevogne og de mange forskellige hesteracer frem. På plænen kan man se et show med fart over feltet, når de smukke sorte friserheste i showgruppen Frieser Midt giver opvisning.

Kom helt tæt på, når Børnebondegården viser deres søde klappe-geder og tamme kaniner frem. Kom også tæt på hunderacerne dansk/svensk gårdhund og border collie og se deres tricks, når de laver agility-show.

Gå på opdagelse i de mange boder med hjemmelavede lækkerier såsom marmelade og honning. Find også flot håndværk flettet i pil eller drejet i træ. Der er også spændende ting til børnene fra Askeladen, som kan friste med bl.a. flot kvalitetslegetøj. Dét og meget mere kan man finde i de spændende majmarkedsboder.

På denne dag vil vi også gøre lidt for bierne og andre insekter, som jo var og stadig er en vigtig del af livet på landet. Så derfor kan man være med til at lave insekthoteller, man kan tage med hjem og hænge op på gavlen af huset eller hænge op i haven. Børn og andre legesyge sjæle kan prøve museets keglebane, eller konkurrere i de gamle danske lege, som dåsekast og tovtrækning.

I de historiske huse sidder museets frivillige og viser håndarbejde og husflid. Mød f.eks. smeden, der hamrer hestesko eller se, hvordan man laver fine blomster med orkering. Mød også husmoderen, der serverer smagsprøver i historiens køkken.

I teltet serveres til frokost frikadeller med kartoffelsalat eller frikadeller på rugbrød med rødkål til. Til eftermiddagskaffen kan man nyde lækker kringle, lagkage eller boller. Derudover sælges der is, øl, sodavand, juice og lækker saft fra Antons.Glud Museum
Museumsvej 44, Glud
7130 Juelsminde
email: post@gludmuseum.dk
tlf: 75 68 30 82

Fakta

  • Dato: 12.05 2019

Tilføj til kalenderLæsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame