Abonnementsartikel

Der er mange gode grunde til at investere i en ATV. Både til privat brug såvel som i professionelt øjemed. Mange private bruger det kompakte køretøj til transport over kortere afstande eller i forbindelse med jagt og fiskeri, og fagfolk indenfor eksempelvis landbruget, gartnerier og skovarbejde bruger den, når man skal frem i terrænnet med redskaber for at tjekke hegn eller nå ind i områder, hvor andre køretøjer giver op.

Og på Læsø, øen der er smukt placeret i havet øst for Sæby i det nordligste Jylland, går alle argumenterne op i en højere enhed.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jamen, der er jo maksimum 21 kilometer til det fjerneste sted, så det er jo langt det nemmeste at snuppe ATV'en i stedet for at skulle starte en bil. Og så er det jo noget billigere at have en ATV i stedet for bil nummer to, siger Kenneth Klarup Nielsen, der med forretningen Hepi Service driver øens eneste forhandling af ATV'er.

ATV-paradis

At Læsø er et sandt paradis for ATV'er er der ingen tvivl om. I ATV-kredse hævdes det, at øen er det sted i landet, der er flest ATV'er i forhold til befolkningstallet.

- Det skal nok passe. Det siger turisterne i hvert fald, at det er, lyder det grinende fra Kenneth Klarup Nielsen.

- Det vrimler med dem. Det er på grund af de korte afstande, og så er der mange, der går op i jagt og fiskeri. Det er jo nemt at have alt udstyret med, når man kører ATV. Og skal man ud at fiske, så kan man køre hele vejen ned til vandkanten med for eksempel garnet.

Ikke for sjov

Det ses også tydeligt af modellerne, der kører på Læsø, at det ikke kun er for sjov, man bruger maskinerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu forhandler jeg jo Arctic Cat, og typisk er modellerne jeg sælger pænt store maskiner fra 400 til 550 cc, og den største jeg har solgt er en 700 cc, fortæller Kenneth Klarup Nielsen.

ATV'erne på Læsø er næsten allesammen indregistrerede som traktorer, hvilket betyder, at det er et billigt transportmiddel, og så er det også nødvendigt for at måtte køre på offentlig vej. Som traktor er maskinerne plomberede, så de ikke kan køre hurtigt.

- Det er ikke noget problem. Der er maksimum 21 kilometer til det fjerneste sted, så det går fint med 40 kilometer i timen, lyder det fra øens eneste ATV-forhandler.