Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nordsøen skal være et Silicon Valley for havvind

Af boa -

Del artiklen:

Danmark vil rydde ud i regeljunglen på tværs af landegrænserne og gøre havvind endnu billigere.

1. juli overtog Danmark formandskabet for Nordsøsamarbejdet for havvind. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt vil bruge formandsskabet til at få ryddet ud i regeljunglen på tværs af landegrænserne og gøre havvind endnu billigere. Nordsøen skal være et Silicon Valley for havvind.

Vind fra Nordsøen kan dække op mod 12 procent af EU's elforbrug, svarende til ca. 100 mio. husstandes behov. Når Lars Chr. Lilleholt indtager formandsstolen i Nordsøsamarbejdet, er det derfor hans intention at styrke samarbejdet og at gøre havvind billigere. Fokus i det danske formandskab vil derfor blandt andet være på at ensarte regler på tværs af landene.

- Der er et enormt potentiale i Nordsøen. Prisen på havvind rasler ned i disse år, og jeg er meget optaget af at skabe de bedste rammer for industrien, så prisen på havvind kan komme endnu længere ned. Det kræver blandt andet, at vi i Nordsøsamarbejdet sætter ind imod unødvendige forskelle i reglerne på tværs af landegrænserne for at holde omkostningerne nede. Vi skal også sikre en koordinering, så vi ved at sprede opførelsen af havvindmøller ud kan undgå dyre flaskehalse i vindindustrien, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Lære af hinanden

De forskellige regler på tværs af landegrænserne gør i dag, at møllefundamenterne skal have forskellige farver, alt efter hvor i Nordsøen, de står. Der er desuden forskellige krav til sikkerhed og arbejdsmiljø, som gør, at mandskabet på havvindmøllernes serviceskibe nogle gange skal skifte sikkerhedssko, når de passerer en landegrænse til søs, eller går fra et serviceskib op på en mølle.

- Havvind er en dansk styrkeposition, som skaber arbejdspladser og vækst i Danmark, og som bidrager markant til den grønne omstilling. Jeg glæder mig meget til at fortsætte dialogen med de andre lande i Nordsøsamarbejdet og med branchen. Vi skal lære af hinanden og skabe det bedste fundament for et Silicon Valley for havvind i Nordsøen, siger Lars Chr. Lilleholt.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame