Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nye retro-køkkener

Af boa -

  • 100663_1.jpg
  • 100663_2.jpg

Del artiklen:

Kvänum har specialiseret sig i køkkener med historiske referencer.

Drømmer man om at vende tilbage til 1950'erne, 60'erne og 70'erne, så er det nu muligt. Køkkenproducenten Kvänum har designet en kollektion af retrokøkkener, som rækker helt tilbage til 1940'erne.

Kvänum har specialiseret sig i at indrette stilrene køkkener med historiske referencer, der omhandler detaljer som overskabe med skrå vinkler og små integrerede viktualieskuffer i glas eller træ, glatte, lakerede skydelåger i støvede grå, grønne og blå nuancer, overskabe helt til loft og meget mere.

- Retrobølgen ruller stadig og der vil altid være mennesker, som ønsker at skabe en autentisk rød tråd igennem deres bolig. Har man for eksempel investeret i et smukt funkishus eller en lejlighed fra 1940'erne eller 1950'erne, så giver det god mening, at bevare husets sjæl med et køkken, der refererer til perioden, forklarer Kvänums danske marketingchef, arkitekt maa Dorthe Due Theilade.

Fremgang og optimisme

Stilen fra den epoke i dansk designhistorie, hvor nye materialer kom til og hvor fremgang, optimisme og tro på fremtiden herskede, er ifølge Kvänum aktuel igen - dog med et moderne og opdateret indhold samt ekstra fokus på funktionalitet og håndværksmæssig kvalitet bag skabslåger og i skuffer.

- Kvänum har køkkener, der rammer ned i alle tids-og stilperioder fra klassiske herskabskøkkener, over rustikke landkøkkener, til 80'er minimalisme og cool 40'er-, 50'er- og 60'er-look. Det betyder, at man kan vælge at være hundrede procent trofast overfor husets arkitektur eller at skabe et mere stiliseret køkkenunivers, hvor man nøjes med referencer til epoken, siger Dorthe Due Theilade.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame