Abonnementsartikel

Går sommerferien ud af Danmark, og skal du have hunden eller katten med, er der en række ting du skal huske. Vigtigst er det, at dyret har et kæledyrspas. Det kan du få udstedt hos din dyrlæge. Det er også dyrlægen, der kan hjælpe dig med den obligatoriske vaccination mod rabies.

Inden vaccination, skal din kat og din hund være id-mærket med en mikrochip. Endelig er det også vigtigt at sikre, at du også kan få dit kæledyr med hjem igen uden problemer. For kravene til udturen er ikke nødvendigvis de samme som dem, der stilles, når I skal hjem igen. Er papirarbejdet ikke i orden, risikerer du at din hund skal i karantæne i flere dage. Det er både dyrt og en ærgerlig måde at afslutte ferien på.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hvad er bedst for kæledyret?

- Det er da heller ikke nødvendigvis en god idé at tage sit kæledyr med til udlandet, siger dyrlæge i Fødevarestyrelsen, Annette Junker Karpinski.

- For det første er der mange dyr, som ikke bryder sig om at køre i bil og bus eller rejse med fly. I det tilfælde må man gøre op med sig selv, om man måske skal lade hundens behov komme før sine egne, og så sende hunden på en hundepension eller på ferie hos familie eller gode venner.

Sygdomme

En anden grund til at lade kæledyret blive hjemme i vante omgivelser, er, at der i mange lande i Øst- og Sydeuropa og i lande uden for Europa er alvorlige infektionssygdomme blandt lokale gadehunde og vilde katte, herunder sygdomme, som kan overføres fra dyr til mennesker.

- Din hund og din kat ? og i sidste ende også dig og din familie - kan derfor risikere at blive smittet, af en ferietur til udlandet, forklarer dyrlægen fra Fødevarestyrelsen.