Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Rødbroget kåret som smukkeste ko

Af ame -

Del artiklen:

Danmarks Smukkeste Malkeko 2018 blev en rødbroget holstein-ko fra Asger Kappel i Fjerritslev.

På Landskuet i Herning blev Danmarks Smukkeste Malkeko 2018 kåret på tværs af mange kvægracer. Vindertrofæet gik til en rødbroget holstein-ko fra Asger Kappel i Fjerritslev, mens en sortbroget holstein-kvie fra Tøvestensgaarden ved Slagelse blev Miss Teen. Det skriver Landskuet i en pressemeddelelese.

De to malkekøer sejrede i de afsluttende finaler på Landsskuets kvægkonkurrencer lørdag eftermiddag og fik både krans, mavebånd og champagne.

Kødkvæg og heste

Blandt kødkvæget blev den bedste ko på tværs af de mange kødkvægracer en hereford-ko fra Bent Sørensen ved Hovedgård, mens den bedste tyr var en charolais fra Pallas Charolais ved Bindslev.

En jydsk hest fra Rasmus Bendixen, Farsø, blev kåret som bedste tre års hoppe på tværs af racerne, mens en fjordhingst fra Preben Olesen, Dronninglund, blev bedste hingst.

Publikumsfremgang

Landsskuet blev holdt i fint sommervejr for både dyr, udstillere og gæster. Samlet besøgte 50.700 gæster det landsdækkende dyrskue, der varede i tre dage.

- Det er en fremgang på over 4000 i forhold til sidste år, så vi er særdeles godt tilfredse med årets arrangement, hvor vi blandt andet havde flere hesteaktiviteter. Vi har samtidigt tiltrukket nye udstillere af maskiner og produkter, ligesom vi hele tiden udvikler Landsskuet som formidler af det moderne landbrug til forbrugerne, siger Mads Fjordside, daglig leder af Landsskuet.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame