Abonnementsartikel

Landbruget er et af de farligste erhverv at arbejde i. Store maskiner, højder, dyr med mange kræfter, glatte gulve, er nogle af udfordringerne - og siden 2013 har 37 mistet livet i landbruget. Det skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Der er mange faktorer, der kan udløse ulykker - men omtanke og opmærksomhed kan forhindre mange af dem.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Derfor satte Sagro på Landsskuet i Herning fokus på sikkerhed.

Sikkerhedsofficer

Traktorfører Thomas Birkedal var til lejligheden klædt på som sikkerhedsofficer og delte materialer ud om netop sikkerhed og gjorde ved samme lejlighed opmærksom på det rekordforsøg, Sagro havde etableret på skuet.

Her udgjorde både små og store halmballer dominobrikker i det, der skulle sætte fokus på sikkerheden.

Først hjalp publikum med at sætte den omkring 150 meter lang slange af halmballer på højkant, som en lang dominobane, der til sidst blev væltet i én lang bevægelse.

Fem bigballers højde

Herefter byggede Stauning Maskinstation bigballer op i stabler på op til fem ballers højde, som en trappe af de store baller med en vægt på små 700 kilo. Med et drøn, der kunne mærkes i jorden som en mindre jordrystelse, væltedes herefter stablerne som en meget tydelig advarsel om, hvilke kræfter, der er i spil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Thomas Birkedal underholdt undervejs med fakta og fortællinger omkring sikkerheden, som han også som maskinfører selv kender til.