Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Tørken påvirker badevandet

Af boa -

  • 100887_1

Del artiklen:

Få et overblik over det lokale badevand.

Det exceptionelle sommervejr har haft indflydelse på badevandet, hvor der er mange badestrande, der i perioder er ramt af blågrønalger, der er glade for det varme og stillestående vand, som sommeren har budt på mange steder i landet. Det skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse, der kommer med en række gode råd:

Hvis man går i vandet og ikke kan se sine fødder for alger, så er det ikke en god idé at hoppe i vandet, hverken for mennesker eller dyr. Hold øje med røde flag på stranden, der betyder forbud for badning, og se kommunens hjemmeside, da kommunen kontrollerer badevandet og advarer de badende, hvis der er for store mængder alger.

Miljøstyrelsen har derfor lavet et kort, hvor man kan finde information om badevandsforholdene i den enkelte kommune. Se kort her.

Ifølge Miljøstyrelsen, skal man være opmærksom på, at det er den enkelte kommunes ansvar at kontrollere badevandskvaliteten og advare om blandt andet for høje koncentrationer af blågrønalger, så der er forskel på, hvordan og hvor meget kommunerne informerer om badevandet på deres hjemmeside.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame