Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ny buskrydder uden risiko for stenslag

Af Emil Filtenborg -

  • 100954_1
  • 100954_2
  • 100954_3
  • 100954_4

Del artiklen:

Det er slut med at lave stenslag, når man går med buskrydder. Sådan lyder det fra Ariens, der sælger det japanske mærke Echo i Danmark.

BIRK: Den japanske redskabsproducent, Echo, har lavet en ny 36,3 kubik buskrydder. Den kommer med en hybrid firetaktsmotor, som kører på totaktsbenzin. Maskinen har desuden det mundrette navn Echo SRM3610T/U .

En ekstra udveksling gør, at den får mere træk, så den der det samme som en 40 eller 45 kubik motor. Det gør det muligt at erstatte snoren med et græsklippehoved, der ligesom en hækkeklipper har to rækker af knive, der kører modsat hinanden.

Og det er i virkeligheden her, den store nyhed ligger, fortæller John Storgård Pedersen, der er distrikschef ved Ariens i Danmark, som sælger Echos maskiner.

- Fordi hovedet ikke slår græsset, men klipper det over, betyder det, at den ikke kaster sten og den slags væk fra maskinen. På den måde kan man nemt gå og klippe blandt biler eller ved glasfacader uden at skulle være nervøs for, om man smadrer en rude eller lakken på en bil, siger John Storgård Pedersen.

Det betyder ifølge John Storgård Pedersen også, at man ikke længere skal stå og vente på, at der er frit omkring en, før man sætter buskrydderen i gang - man kan køre stabilt hele tiden uden at skulle være bange for at kaste sten på dem, der omgiver en.

Med i Middelfart

Maskinen kom på det danske marked i foråret, og vil være mulig at se på Maskiner Under Broen, der løber af stablen i Middelfart til august.

Selve klingen har tidligere været vist frem, men med den nye 36 kubiksmotor har den fået et løft i effektivitet, da den kører ved topfart nærmest i det øjeblik, man beder den om at køre.

Derfor skal man ikke stå og vente på, at maskinen kommer op i omdrejninger, fortæller John Storgård Pedersen.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame