Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Greentec hjemtager opgaver til eget hus

Af Thøger Raun -

  • 100965_1
  • 100965_2

Del artiklen:

Kolding-virksomheden har succes med ny strategi, hvor man insourcer mere aktivitet.

Skiftet i klima er markant, som man går fra den ene ende af Greentecs fabriksbygninger til den anden.

Fra varmen i den velisolerede svejsehal, hvor to nye arbejdsstationer præger billedet, og til virksomhedens koldlager, hvor maskindele ligger som perler på en snor.

Både lager såvel som stationer er uundværlige i Kolding-virksomhedens nye strategi. I 2016 kom lageret til, mens svejsestationerne løbende er indrettet, som man har insourcet flere opgaver. Til i dag hvor forretningen har den helt rette temperatur.

- Det går ret godt. Vi er lykkes med at hjemtage opgaver, som tidligere har kostet på bundlinjen. Ikke fordi de blev lavet dårligt af vores underleverandører, men fordi der nu er kortere fra en fejl bliver opdaget, til den bliver rettet, siger Kim Brodersen, der er medejer af Greentec.

Han tilføjer:

- Vi har en rettesnor, der hedder; at en fejl, der findes og udbedres hos os, koster en krone, hos forhandlerleddet står samme fejl i ti kroner, mens den hos slutbrugeren koster 100 kroner, siger han.

Udvider i det franske

Greentec A/S er et dansk firma, som producerer maskiner til vedligehold af grønne områder.

Men selv om man på det seneste har arbejdet på hjemtagelsen af opgaver til Kolding, har der også været plads til udsyn.

Blandt andet har man fundet nye forhandlere af Greentec-produkter i Frankrig og Canada - to lande, som man nu skal til at opdyrke markeder i. De områder lægger Greentec til sine operationer i Skandinavien, Baltikum, Tyskland, Østrig, Tjekkiet og Benelux-landene.

- Hidtil har man kun kunnet finde vores produkter i Europa, men nu er vi også nået over på den anden side af Atlanten, hvor der lader til at være god efterspørgsel, så den kommende tid bliver spændende, siger Kim Brodersen, som håber at sætte sig på en fornuftig andel af de to store markeder. Hvad der ellers er af planer, kan han ikke afsløre.

- Vi udvider, når det er rigtigt for os, siger han med et smil.

Leverandør til den tyske hær

Det er ellers ikke fordi, der er for lidt at lave. Senest har man fået en stor ordre på maskinel fra den tyske hær såmænd. Selv stridsmænd har grønne områder, der skal vedligeholdes.

- Bundeswehr er i hvert fald i top fem over vores kunder. De har mange grønne områder, flyvepladser og kaserner, hvor der er behov for udstyr til at styre væksterne. Det hjælper vi gerne med, siger Kim Brodersen, der ikke afviser at udvide yderligere, hvis det bliver nødvendigt.

- Nu har vi 5.500 kvadratmeter under tag og dygtige medarbejdere, som er mere produktive end tidligere. Så skulle efterspørgslen stige, har vi plads til at vokse i Kolding, siger han.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame