Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Invasive krabber breder sig

Af boa -

  • 100990_1

Del artiklen:

Der er i år gjort flere observationer af de invasive krabber "asiatisk strandkrabbe" og "pensel-klippekrabben".

De invasive krabber blev første gang observeret i Danmark i 2011 ved Rømø og er senere også fundet flere steder langs Vestkysten og i Limfjorden. Krabberne er invasive og stammer oprindeligt fra asien og er mere territoriale og aggressive end vores hjemmehørende strandkrabbe, og vil ofte være overlegne i kampen om føde.

Miljøstyrelsen blev onsdag den. 1 august gjort opmærksom på fangsten af en pensel-klippekrabbe ved et arrangement afholdt af Naturskolerne i Sønderborg Kommune ved Als. Krabben er ikke før observeret i området, men den dukkede op til en krabbefangst til et blå-flags arrangement.

Indberet krabberne

Både pensel-klippekrabben og asiatisk strandkrabbe er mindre end vores hjemmehørende strandkrabbe og kan skelnes fra den hjemmehørende strandkrabbe ved, at dennes skjold er smallere bagtil og dens øjne sidder tæt sammen, modsat de invasive krabbers, hvis skjold nærmest er firkantet og lige afskåret, og hvis øjne sidder i en større afstand fra hinanden.

For at få et bedre overblik over de invasive krabbearters præcise udbredelse, kan man nu indberette både asiatisk strandkrabbe, pensel-klippekrabben og den kinesiske uldhåndskrabbe på Miljøstyrelsens indberetningsportal for invasive arter.

Vedhæft altid et billede af krabben til indberetningen, så observationen kan bekræftes. Hvis du er i tvivl om hvilken krabbe der er observeret, kan der sendes en mail med billeder til invasivearter@mst.dk, hvori man kan se krabbens kendetegn.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame