Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Vedligehold af taget er godt for miljøet

Af Fritidsmarkedet -

  • 101651_1
  • 101651_2

Del artiklen:

Det giver god mening at vedligeholde taget i stedet for at købe nyt.

For de fleste hus- og ejendomsejere er vedligehold af ejendommen en lige så naturlig ting, som at slå græsset. Det skal gøre igen og igen, og det kræver tid. I de senere år er vedligeholdelse for mange blevet synonymt med energiforbedring. Det vil sige isolering, nye vinduer og ikke mindst overvejelser om udskiftning af varmekilde.

Derfor er der mange rundt om, der har negligeret taget på huset, og når det først går galt, så går det som regel rigtigt galt. Det er ofte det problem, som Keld Markussen fra Dansk Tagbearbejdning, Aulum, forsøger at forklare sine kunder.

- Hvis man først gør noget, når taget er utæt, så er det formodentligt for sent. Men kommer man med i god tid, så er det jo rigtigt fornuftigt, siger han.

Godt for miljøet

Med god tid mener han, når taget begynder at se begroet og trist ud. Selv om det koster penge at pleje et tag, så er der alligevel god mening i at satse på vedligehold frem for reparation. Og så er der ifølge Keld Markussen et helt andet aspekt også; nemlig miljøbevidsthed.

- Når man for eksempel forlænger levetiden på et tag med bare med fem år, så får man lige pludselig en helt anden belastning af miljøet og omgivelserne, fordi man dermed har et væsentligt mindre ressourceforbrug, siger han og giver et eksempel:

- Hvis du har et cementstenstag, der ligger i 40 år, så er det jo en ny gang sand og cement hver 40. år. Men hvis du nu vedligeholder taget, og det ligger der i 75 år, så er det jo en 40 procents besparelse på dine ressourcer - plus hvad der kommer til af energi og transport og så videre, understreger han.

Dansk Tagbearbejdning har eksisteret i 30 år, og her kan man tydeligt mærke, at danskerne er begyndt at tænke meget mere på miljøet, og hvordan vi belaster det.

- Det handler om mindre forbrug, længere levetid og ressourcebesparelser. Det er meget in i øjeblikket, og det er jo netop det, man opnår, når man vedligeholder sine ting, siger Keld Markussen.

Ud over at spare på ressourcerne giver vedligeholdelsen jo så en ekstra gevinst, nemlig at det også ser flot ud med et nyrenoveret tag.

boa

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame