Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Tjek taget før stormen rammer

Af boa -

  • 101676_1

Del artiklen:

En gennemgang af boligen kan være med til at minimere risikoen for de skader, skriver forikringsselskab.

Den varme sommer har medført højere havtemperaturer end normalt, hvilket øger risikoen for kraftig blæst på denne årstid. Af DMIs sæsonprognose, der er gældende fra oktober til og med december 2018, fremgår; at "Oktober formentlig indledes af temmelig ustadigt vejr med ret så hyppige lavtryk og fronter fra vest. Vi får også en smule forhøjet risiko for meget blæst og lokalt risiko for vindstød af stormstyrke".

Skader på tagene

Med det blæsende vejr følger også en øget risiko for skader på boligen. Det skriver forsikringsselskabet Codan i en pressemeddelelse.

Codans årlige vejrundersøgelse viser, at 44 procent af alle vejrrelaterede skader i 2017 var forårsaget af blæst eller storm. I 2016 var tallet helt oppe på 79 procent Og det er typisk boligens tagkonstruktion, som det går ud over. En tredjedel (33 procent) af alle vejrskader i 2017 ramte således taget - mens det i 2016 var mere end halvdelen (54 procent).

Der er derfor god grund til at gennemgå husets tagkonstruktion ved starten på stormsæsonen:

En tredjedel får skade

- Omkring en tredjedel af de danske boligejere har oplevet mindst én skade som følge af vejret i løbet af de seneste fem år. På den kedelige baggrund er der generelt en større bevidsthed blandt boligejere i forhold til hvordan man kan klimasikre sit hjem, siger Henrik Bundgaard, Skadedirektør hos Codan.

- Codan anbefaler, at man gennemgår sit hus og sin grund i forbindelse med stormsæsonen, så man er forberedt i tilfælde af et stormvarsel. Tagkonstruktionen er særligt udsat, hvis der eksempelvis er løse tagsten eller tagplader, som kan efterlade huller i taget, hvor der kan trænge vand ind.

Varme møder kulde

Efterårsstorme opstår, når et lavtryk bevæger sig ind over Danmark, hvor varmen fra Sydeuropa møder de koldere luftmasser fra polarområdet. Her bliver den varme luft presset til vejrs og udvider sig. Det betyder, at trykket falder, hvilket suger luft til området, som skaber de blæsende vindforhold.

?

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame