Abonnementsartikel

I 1800-tallet blev en særlig sti langs Gudenåen brugt af folk og heste, som fragtede pramme op ad åen fra Randers til Silkeborg. Pramdragerstien - i folkemunde bare kaldet Trækstien - er i dag et populært turistmål og pusterum for både gående og cyklende.

Fremover får de alle bedre mulighed for at udforske Gudenåens bredder. Miljø- og Fødevareministeriet og Silkeborg Kommune er enige om at dele en udgift på knap 10 mio. kroner, så de sidste 10 kilometer af strækningen i Silkeborg Kommune kan blive renoveret. Samtidig arbejdes der i Favrskov, Randers og Viborg kommuner på at forbedre resten af Trækstien hele vejen ud til Randers Fjord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kan bruges næsten hele året

Som en del af renoveringen i Silkeborg er det blandt andet planen at hæve Trækstien, så den bliver farbar for gående og for cyklister i cirka 10 måneder om året. Stien vil blive hævet med op til en halv meter og få en topbredde på 1,5 meter, ligesom der lægges cykelgrus på stien. På meget våde strækninger vil stien blive hævet op på en træsti. Der vil også blive anlagt små opholdsarealer langs stien, og der bliver bygget en ny bro over Alling Å.

- I dag er stien oversvømmet i lange perioder. Med renoveringen kan vi øge højden af stien, så den kan bruges næsten hele året, siger borgmester i Silkeborg Steen Vindum (V).

Den samlede tur langs Trækstien fra Silkeborg til Randers Fjord er 73 km.