Abonnementsartikel

Flere end 10.500 høns, 8.100 duer, 8.500 kaniner og 169 marsvin plus hamstere og fugle kan opleves, når seks haller i MCH Messecenter Herning forvandles til et dyremekka under Europaschau 9.-11. november. Her vil udstillere fra hele 25 lande, heriblandt Irland, Slovenien, Spanien og Holland udstille deres dyr ved de europæiske mesterskaber i racefjerkræ, duer, fugle, kaniner og marsvin.

- Ikke siden 1985 har Danmark haft fornøjelsen af at afholde Europaschau, og det er en stor begivenhed, vi har i vente. De europæiske mesterskaber lokker passionerede opdrættere fra hele Europa til Herning, og vi ser frem til at give både udstillere og de besøgende en oplevelse udover det sædvanlige, når de mange dyr flytter ind og fylder hele seks haller i MCH Messecenter Herning, siger Anders Ladefoged Mortensen, projektchef i MCH.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Oplev EM i Kaninhop

Besøgende kan se frem til tre dage i dyrenes verden, hvor man kan blive klogere på de mange dyr og forskellige racer. Udstillerne bruger deres fritid på at opdrætte de flotteste og bedste dyr, og når de samles til Europaschau, som er Europaudstillingen for racefjerkræ, duer, kaniner mm. er det for at konkurrere og møde andre med samme passion for dyr.

Til Europaschau kåres Europas bedste dyr, og herudover venter der de besøgende helt specielle oplevelser. Blandt andet afholdes EM i Kaninhop, hvor Europas bedste hopkaniner dyster i at hoppe højest, længst og på baner. Verdensrekorden i kaninhop er i højdespring 100 cm mens den i længdespring er 300 cm, så der er i den grad noget for store og små at kigge på. I et særligt område kan børn og barnlige sjæle få lov at kæle med og røre ved kaniner, marsvin og kyllinger.

Bliv klogere på høns

Overvejer man at få høns i haven, er det også til Europaschau, eksperterne findes. Der findes flere end 100 hønseracer, og nogle racer findes i op mod 30 farver, så til Europaschau kan man få nyttig viden og hente masser af inspiration, hvis man er på jagt efter de helt rigtige høns til sin egen have. Det vil også være muligt at købe nogle af dyrene til Europaschau.

Europaschau kan opleves i MCH Messecenter Herning 9.-11. november 2018.