Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Poda løber med tre stjernenyheder

Af boa -

  • 102012_1
  • 102012_2
  • 102012_3

Del artiklen:

Mobil færist, soldrevet låge og hydaulisk lågeåbner fra hegnsekspert.

Med tre nyheder blandt årets stjernenyheder på Agromek beviser Poda Hegn, hvorfor de er Danmarks førende hegnsleverandør. Der er tale om en mobil færist, en soldrevet automatisk låge samt en hydraulisk lågeåbner.

Mobil færist

Den nye mobile færist bygger videre på den originale Poda Færist, der er en komplet enhed med bund og sider, der ganske enkelt placeres i en udgravning på stedet - uden behov for støbning af fundament.

Den nye mobile færist er en helt ny type, der anbringes ovenpå jorden. Færisten er forhøjet på midten, så dyrene afskrækkes fra at passere den.

Færisten er beregnet til midlertidig brug i naturområder og afsides beliggende steder som et alternativ til opsætning af låger. På grund af forhøjningen er den mobile færist dog ikke velegnet til personbiler med lav frihøjde. Den er konstrueret af præfabrikerede og standardiserede dele, så den kan skræddersys. Desuden kan den leveres enten komplet galvaniseret eller i en udgave, hvor rørene er ubehandlede.

Soldrevet lågeautomatik

Den nye, soldrevne automatik giver mulighed for at åbne en låge automatisk, blot med et tryk på en knap - også på afsides steder, hvor der ikke er adgang til 230 Volt. Motor og styring kører nemlig på 24 Volt og drives af en strømforsyning, der forsynes med strøm fra solceller. Den soldrevne automatik kan monteres på de fleste låger og tilpasses efter behov.

Systemet er velegnet til låger på ridestier, der går gennem indhegnede områder. Automatikken aktiveres med en trykknap, der monteres i en bekvem højde, så rytteren kan blive på hesten. Lågen har en ?blød start/stop?-funktion, så hesten ikke forskrækkes. Fotoceller registrerer bevægelse i lågeåbningen, så lågen ikke lukker, før man er helt igennem.

Hydraulisk lågeåbner

Den hydrauliske lågeåbner er en ny måde at gøre naturområder mere tilgængelige for kørestolsbrugere og andre bevægelseshæmmede, cyklister, folk med barnevogne med mere. Lågeåbneren fungerer også som en almindelig lukkemekanisme, så gående kan betjene lågen som en almindelig låge.

Den hydrauliske lågeåbner er 100 procent mekanisk, og fungerer uafhængigt af lysnet, solceller eller batterier. Systemet åbner lågen ved hjælp af en håndbetjent hydraulisk pumpe, der er indbygget i en stander på hver side af lågen. Efter man har passeret, lukker lågen automatisk, så der ikke er nogen risiko for at lågen efterlades åben og dyrene løber ud. Lukketiden kan indstilles trinløst, ligesom lukkekraften kan tilpasses til den aktuelle låge.

Poda Hegn er på stand J 7140.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame