Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ny lavenergikedel fra Fröling

Af Fritidsmarkedet -

  • 102043_1
  • 102043_2

Del artiklen:

Biokedel med høj nyttevirkning samt partikelseparator.

Når Agromek åbner den 27. november, kan Scanboiler Varmeteknik præsentere en spritny træpille- og fliskedel. Og som altid når der i disse dage kommer nye produkter i energi-genren, så har den miljømæssige skrue fået endnu en omgang.

Scanboiler Varmeteknik er importør af træpille- og fliskedler fra den østriske producent Fröling, og den brandvarme nyhed hedder Fröling T4e.

Der er tale om en ny lavenergikedel med høj effektivitet til træpiller og træflis. Den fås fra 45 til 60 kW, og kedlen har blandt andet indbyggt partikelseparator, som betyder at støvemissionerne reduceres væsentligt. Derudover leveres kedlen med indbygget kedelshunt samt røggas recirkulering for højere effektivitet. Disse features skulle påbygges kedlen som ekstraudstyr og fandtes kun til kedler på 200 kW eller større.

Den integrerede kedelshunt betyder også, at installationsarbejdet er noget nemmere.

Speciel vippeteknologi

Som noget nyt har kedlens rist en speciel vippeteknologi. Den kan vippes 110 grader, hvilket gør, at risten bliver helt tømt for slagger og aske.

Fröling T4e's askesystem fungerer med separat snegl for røgveksler og brændkammer. Det gør, at der ingen risiko er for sekundær luft gennem den opdelte askebeholder.

Askebeholderen er dimensioneret til cirka 1.500 timers drift, hvilket giver meget få tømninger i løbet af et år. Scanboiler Varmeteknik er på stand E 4030.boa

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame