Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Biogasproduktionen fordoblet

Af Fritidsmarkedet -

  • 102694_1

Del artiklen:

Der kommer stadig flere og større biogasanlæg i Danmark baseret på husdyrgødning.

Der er stadig flere og større biogasanlæg i Danmark baseret på husdyrgødning, men der er meget langt til det danske mål om, at halvdelen af al husdyrgødning skal i biogasanlæg. Energistatistik 2017 viser, at der blev produceret biogas svarende til 11,2 PJ i 2017, hvilket er en fordobling i forhold til 2014. Placering og størrelse af biogasanlæggene i Danmark fremgår af et nyt kort fra Energistyrelsen.

Stigningen i den danske biogasproduktion fra 2014 til 2017 kommer fra de husdyrgødningsbaserede biogasanlæg, hvis andel af biogasproduktionen er steget fra 73 procent til 87 procent, mens biogasproduktionen fra andre typer af anlæg har været uændret i perioden. Biogassen er ved at finde nye anvendelser som en væsentlig og anderledes brik i Danmarks vedvarende energisystem. Ca. 44 procent af biogassen ledes nu ind i naturgasnettet og 53 procent anvendes til elproduktion, mens anvendelse af biogas til varmeproduktion er næsten ophørt (ifølge Foreningen Biogasbranchen, 2018).

Energistatistik 2017 viser, at de 11,2 PJ biogas udgør cirka 7 procent den indenlandske vedvarende energiproduktion, varmepumper 5 procent, sol 3 procent, vindenergi 31 procent og forbrænding af biomasse (alle slags) stod for 54 procent af den indenlandske VE-produktion.boa

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame