Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Reflekser kan redde din hest

Af boa -

  • 103066_1

Del artiklen:

Brug reflekser i den mørke tid - ikke kun ved ridning, men også ind- og udlukning på fold.

Cyklister gør det, motionsløbere gør det, selv hunde og katte er begyndt at gøre det, så selvfølgelig skal din hest også gøre det. Vi snakker om brugen af reflekser i denne tid, hvor dagene ganske vist er begyndt at blive længere, men hvor mørket alligevel dominerer både tidlig morgen og aften.

Brugen af reflekser kan redde din hest. Det er ikke kun ved ridning på offentlige veje, men også ved ind- og udlukning på fold i nærheden af trafikeret vej. Reflekser, både til dig selv og til hesten, er en forholdsvis billig og enkel måde at øge sikkerheden, når mørket falder på.

Fra 20 til 140 meter

Når det er mørkt, kan man typisk se en hest på cirka 20 meters afstand. Men reflekser vil øge synligheden til omkring 140 meters afstand.

- Har du reflekser på, giver du også bilisterne en større chance for at nå at blænde ned, sænke farten og holde afstand til hesten, siger Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring.

Forskellige former for reflekser

Tine Antvorskov forklarer, at man skal overveje at bruge reflekser og lamper, så man kan ses bagfra, forfra og fra siden. Et refleks-lændedækken er godt, men det kan kun ses fra siden, med mindre det har en haleklap, og det kan ikke altid ses forfra.

En refleksvest på rytteren og reflekser, som dækker en del af hestens hale, vil gøre ekvipagen mere synlig. Hvis du også har reflekser på hestens ben, er du endnu bedre stillet takket være hestens bevægelser. Det er også nemmere for bilister at opdage reflekser, som sidder lavt. En pandelampe gør, at du både ser bedre, og at du er lettere at få øje på.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame