Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Vejtræerne kan være på vej tilbage

Af Mathias Hansen -

  • 103188_1

Del artiklen:

Træer, der næsten er klistret op af veje, kan kan blive mere fremtrædende i de kommende år, mener tidligere seniorforsker.

Vejtræerne er på vej tilbage og er ved at blive en stor ting rundt omkring i Danmark. Det spår Michael Hertz, der er tidligere seniorforsker og arkivar ved Rigsarkivet samt medlem af bestyrelsen i Dansk Vejhistorisk Selskab.

Det er blandt andet, fordi man ikke længere er bange for, at vejtræerne er medvirkende til flere uheld.

- I det hele taget er der gjort ret meget mod de risici, der ligger ved, at man kører ud over skærme og kanter. Man erkender i dag, at der kan ske uheld på en vej, og i stedet sikrer man, at der er mindre chance for at komme til skade, hvis uheldet er ude, siger Michael Hertz.

Bygger på historien

Tilbage i 1950'erne havde man opdaget, at der var et stort antal dødsulykker i bil, og derfor forsvandt mange af vejtræerne.

- Hvis det kommer, vil der stadig være mange advarende stemmer, men det giver ingen mening, og vi ser få ulykker i dag. Der har også været landskabsarkitekter, der har talt om bevaringsplaner for gamle vejtræer samt muligheden for at sætte nye op. Så der er også en stor interesse for dem i dag, siger Michael Hertz.

Han bygger også sin spådom på, at der er mange steder, hvor vejtræerne er ved at blive en integreret del af byernes udvikling.

- Man har fældet mange vejtræer, men det er først i de sidste 20-30 år, at man også er begyndt at plante nogle nye. Men man kan se dem nu. Der er mange på Frederiksberg Allé og i de nybyggede områder i forstæderne til København, siger Michael Hertz.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame