Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

JCB med mere plads og mindre støj

Af Helge Plougmann Nielsen -

  • 103529_1

Del artiklen:

På mange landbrug kører teleskoplæsseren flere timer end den store traktor, og derfor har JCB udviklet en ny og komfortabel kabine til serien af teleskoplæssere målrettet landbruget

England: JCB har netop præsenteret næste generation af virksomhedens Agri-teleskoplæssere, der er målrettet landbruget på et pressemøde i England.

De nye læssere kommer i første omgang i fire modeller og med en løftekapacitet på tre til seks ton. Løftehøjden på de fire modeller ligger i intervallet 6,0 til 9,5 meter.

De nye læssere er redsignet på en række punkter og toppes med en ny kabine.

Command Plus kalder JCB den nye kabine, der i forhold til den tidligere er vokset på alle ledder og kanter. Helt præcist er der 12 procent mere plads i den nye kabine, og som noget nyt er joysticket nu integreret i sædets højre armlæn. Støjniveauet har fået et gevaldigt nøk nedad, og opgives til 69 dbA.

For at forbedre udsynet til redskabet, er forruden på de nye maskiner i et stykke og uden generende sprosser.

Næsten en kvart million læssere

JCB er verdens største producent af teleskoplæssere, og inden for kort tid ruller maskine nummer 250.000 ud fra fabrikken i England hvor der lige nu produceres over 100 teleskoplæssere om dagen.

Siden 1981 har JCB produceret teleskoplæssere designet til landbruget. I forhold til industrilæsserene er landbrugslæsserene opbygget over en kraftigere og er monteret med et hurtigere hydraulikanlæg. Læsseren har også større motoreffekt og en transmission der gør dem velegnet til at køre på landevejen og til at trække en trailer.

Kører mange timer

En undersøgelse foretaget af JCB viser at en landbrugslæsser i 60 procent af tiden anvendes til læsseopgaver. 35 procent af tiden anvendes til transport og i 15 procent af tiden trækker teleskoplæsseren en trailer.

- Vi kan se, at læssemaskinerne på mange store landbrug, kører lige så mange timer som de store traktorer, og derfor skal føreren også tilbydes samme komfort, sagde udviklingschef Tim Burnhope ved introduktionen af de nye læssere på pressemødet i England.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame