Abonnementsartikel

I dagene den 7.-11. marts vil hesteinteresserede fra hele Danmark og en del af Europa vælte ind i Herning, når MCH Messecenter åbner dørene til Danmarks største hesteevent; Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest & Rytter-messen.

Sidste år var der 60.089 besøgende på messen, hvor der deltog 292 udstillere, og der er intet, der tyder på, at disse tal ikke bliver højere i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om fem dage med hesteoplevelser for både professionelle ryttere og hesteinteresserede. Arrangementet, som både byder på salgsmesse, hingstekåring, gallashows og internationale konkurrencer, er en årligt tilbagevendende begivenhed i MCH, og også i år er der tale om et arrangement i verdensklasse

Varieret program

Dagene byder på et varieret program, hvor besøgende kan opleve hingstekåringens forskellige konkurrenceklasser, unghestechampionatet samt den traditionsrige hingsteauktion, hvor man kan overvære Danmarks største, professionelle hingsteauktion med heste i millionklassen.

Hertil danner Jyske Bank Boxen både fredag og lørdag aften rammen om Dansk Varmblods Gallashow, hvor de besøgende kan se frem til et show spækket med stjerner på både to og fire ben. Banen er kridtet op til en stor og festlig forestilling, der kombinerer musik og dans med smukke hingste, flotte lys- og lydeffekter, specialtrænede hunde og heste samt store internationale entertainere.

I år har det store, traditionelle gallashow fået titlen The Greatest Show, og det bliver åbnet med titelmelodien til filmen "The Greatest Showman" sunget til lejligheden af Sigmund, kendt fra X Faktor. Musikalsk kan showet også byde på sangdivaer som Ida Corr og Julie Berthelsen.

I messehallerne står op mod 300 udstillere klar til hestebranchens største salgsmesse, Hest & Rytter, som byder på et sandt salgs- og inspirationsmekka for både ryttere og entusiaster. Hallerne bliver spækket med de nyeste produkter og gode tilbud på alt lige fra rideudstyr og foder til hestetransportere og staldinventar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mesterskab for beslagsmede

Når smedekonkurrencerne bliver afviklet på dette års Hest & Rytter, er det for første gang Hestens Værn, der står bag de brandvarme udfordringer. Der er tale om Dansk Mesterskab for Registrerede Beslagsmede, som har det officielle navn "Danish Open Farrier Championship 2019"

Her kan man møde det traditionsrige fag, hvor der hamres og bankes ved rødglødende esser. Et af de nye tiltag er konkurrencen i ?Bedst skoet ben? i alle kategorier, og der vil være en pris for bedste håndtering af hestene under arbejdet med at sko hesten.

Hestens Værn står også bag en række gratis foredrag under messen. Blandt andet kan man fredag høre om "Vanrøgt i dagens Danmark", hvor to erfarne lægfolk fra Hestens Værn, Katrine Krogh-Jensen og Anja Buus, giver et indblik i forskellige sager fra den virkelige verden. Lørdag er det dyrlæge, Ph.d. Tina Pihl fra Københavns Universitet, som fortæller om heste og parasitter, og endelig kan man søndag møde Ulrik Gerstorf, der står bag foredraget "Fra føl til sportshest".