Abonnementsartikel

Hos Bredsgaard A/S i Kjellerup er det første, man ser de store Claas og Amazone maskiner, der byder en velkommen til virksomheden. Men det er langt fra kun disse maskiner, som Bredsgaard er kendt for. Det er i særdeleshed også deres egenproduktion af maskiner og udstyr til arbejdet med juletræer.

Allerede tilbage til Bredsgaards begyndelse i 2011 startede produktionen af den første maskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De første maskiner blev produceret i 2011 efter ønsker fra vores kunder. Vi startede med vores kulturpakkeløsning, hvor kunden får en Tree Tech Pakke- og netmaskine. Vi har siden begyndelsen solgt denne maskinløsning til over 200 kunder. Det program, vi kører i virksomheden i dag har bredt sig, vi har udstyr til alt fra træet bliver sat i jorden, til når den resterende træstub skal væk efter fældning, og alt der imellem med gødningsprocessen og sprøjtning, fortæller administrerende direktør hos Bredsgaard, Ivan Tang, og fortsætter:

- Siden 2012 har vi også haft vores Tree Cutter - den, der fælder træet, og gør det klar til at blive håndteret af vores pakke- og netmaskine.

Ønsker og behov

Bredsgaard sætter en dyd i at lytte til kundernes ønsker og behov, og dette har blandt andet ført til, at de i 2017 kunne præsentere to nye egenproducerede nyheder i Tree Tech serien.

- Vores luftgødningsspreder Tree Tech TS2500 AirMatic, som er tilegnet juletræer, stod klar i 2017. Sidste år tog det så rigtig fart med salg til både ind- og udland. Det helt specielle ved maskinen er den store kapacitetet og især kørsels afhængighedsstyringen, som sørger for, at uanset hvor hurtigt man kører, giver maskinen den samme mængde gødning, siger Ivan Tang.

Gødningssprederen har ifølge direktøren været en stor succes og er udover Danmark solgt til kunder i både Skotland og Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilmed kunne Bredsgaard i 2017 også præsentere en ny Tree Tech vognløsning til de kunder, der ønsker at sortere et andet sted end i kulturen (pladssortering).

- Flere af vores kunder er i dag presset til at have flere sorteringer, derfor valgte vi at lave denne løsning. Vognen har en stor kapacitet, og er samtidig hydraulisk sporstyret, hvilket giver hele løsningen en lille venderadius, siger Ivan Tang.

Udover de nye egenproduktioner valgte Bredsgaard i efteråret 2018 at blive full line forhandler af det italienske mærke Seppi, som blandt andet laver en rod- og grenknuser, der kan klargøre jorden til ny beplantning.

Forskellige kundetyper

Hos Bredsgaard er maskinerne og udstyret til juletræer både efterspurgt af maskinstationer, skoventreprenører og juletræsproducenterne selv. På grund af de forskellige kundetyper, er det derfor vigtigt for virksomheden, at kunderne får de helt rette produkter og løsninger med hjem.

- Man skal selvfølgelig passe på med, hvad man siger, men i branchen bliver der ofte sagt, at vi er juletræsmaskinernes Rolls-Royce, og det er vi da selvfølgelig altid glade for at høre. Det er det dyreste, der er på markedet, men også det bedste, siger Ivan Tang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er dog ingen tvivl om, at de hos Bredsgaard ikke tager de rosende ord fra kunderne for givet. Ifølge Ivan Tang er det enormt vigtigt at blive ved med at lytte til kunderne og altid behandle dem ordentligt.

- Juletræsverdenen er så lille, at alle kender alle. Hvis du laver noget dårligt, ved alle det i løbet af ingen tid, men jo også omvendt, hvis du laver noget godt. Referencerne er altafgørende, fortæller han.

Hos Bredsgaard er målet at blive ved med at lytte til kunderne og herfra udvikle videre på maskinerne og udstyret til juletræsbranchen.