Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Loppefrøskaller forebygger sandkolik hos din hest

Af Bo Andersen -

  • 103765_1
  • 103765_2

Del artiklen:

Nyt produkt med loppefrøskaller tilsat æblefiber, får kosten til at glide lettere ned.

Har man hest, ved man højst sandsynligt, at et af de områder, hvor man virkelig skal være opmærksom, er hestens mave/tarm-funktioner. Selv om hesten er et stort dyr, så er den også et sårbart dyr, især når det handler om foder og fordøjelse.

Går ens hest på en mark med meget sand og lidt græs, skal man være opmærksom på, at den kan hænde at spise for meget sand, der efterfølgende vil lægge sig i stortarmen eller i blindtarmen og kan føre til det, dyrlægerne kalder sandkolik.

En af måderne at komme problemet til livs på, er at give hesten loppefrøskaller. Det er en anerkendt forebyggelse, og derfor er der selvfølgelig også en del produkter på markedet.

Indkapsler sandet

Et helt nyt af slagsen kommer fra firmaet Biofiber Damino, der netop har sendt produktet med det lange navn Damino Psyllium Yeast & Apple på markedet. Der er tale om pelleterede loppefrøskaller tilsat gærproduktet Actigen og æblefibre.

Loppefrøskaller virker på den måde, at de, når de kommer i forbindelse med vand, danner en geléagtig masse, som er i stand til at opfange sandet i hestens tarmkanal. Gelémassen indkapsler sandet og fører det så med afføringen ud ad hestens tarmsystem.

I det nye produkt har producenten så yderligere tilsat gærproduktet Actigen, der også har beviseligt gode effekter på mave/tarm-kanalen. Endelig har man - for at få det hele til at glide lettere ned - tilsat æblefibre. Husk, at midlet skal tilsættes lidt vand - eller iblandes foder, der opløses i vand - for at få den rigtige effekt.

Sådan opdager du problemet

Det er en god idé løbende at give hesten loppefrøskaller som et forebyggende middel - eller produkter, der indeholder loppefrøskaller - men er man i tvivl om, hvorvidt hesten døjer med sand i maven, er der en enkel måde at finde ud af det på:

Saml tre hestepærer i et litermål og fyld det op med vand. Rør lidt rundt og lad det stå natten over. Hvis der er mere end et par millimeter sand eller grus i bunden af litermålet, så skal man foretage en udrensningskur.

Inden du går i gang med en kur med loppefrøskaller, er det altid en god idé at kontakte dyrlægen først. Og hvis du har mistanke om, at din hest har maveproblemer, skal du kontakte dyrlægen.

Du kan høre mere om loppefrøskallers effekt på Biofiber Daminos stand J7190 på Hest & Rytter.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame