Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sådan gør du terrassen forårsklar

Af boa -

  • 104115_1
  • 104115_2

Del artiklen:

Det er tid til at vaske vinteren af terrassen, så den er klar til familiens brug.

Foråret er over os, og efter en lang og våd vinter trænger de fleste terrasser dog til en kærlig hånd. Fra firmaet Biltema har vi modtaget en guide til, hvordan man hurtigt gør terrassen klar til solen.

- Særligt træterrasser er ekstra udsatte om vinteren, hvor regn og sne kan medføre skimmelsvamp og alger på træværket. Også flisepest trives godt i fugten, og hvis der har ligget mange blade på dine fliser, risikerer du, at fugten har givet hvide pletter, der er svære at komme af med. Så der er brug for knofedt, hvis man skal have sin terrasse fin og klar til brug igen, siger Jacob Møller fra varehuskæden Biltema, som blandt andet forhandler vedligeholdelsesartikler til hus og have.

Jacob Møller giver her sine bedste råd til at få terrassen forårsklar:

Rengør grundigt

Er din terrasse af træ, skal du skrubbe den med en skurebørste og trærens, så maling, olie og træbeskyttelse skrubbes af. Er din terrasse flisebelagt, skal du fjerne mos og ukrudt mellem fliserne med en fliserenser og herefter spule fliserne rene med en haveslange.

Fjern alger og flisepest

Alger kan både sætte sig på træ og fliser, og begge steder kan det fjernes med knofedt. Man kan dog også vælge at gå den kemiske vej og bruge algefjerner. Flisepest er sværere at få væk, og selvom brun sæbe kan tage noget af det, kræver det meget knofedt. I stedet kan du enten bruge fliserens eller en terrasserenser, der kan fjerne flisepesten uden kemi.

Beskyt og forebyg

Efter rengøring af en træterrasse er der brug for pleje. Find en olie eller træbeskyttelse, der passer til træet, og vent til du er sikker på, at der er tørvejr, og træet ikke er vådt eller fugtigt. På din fliseterrasse kan du overveje at fylde mere fugesand mellem fliserne, så ukrudtet har sværere ved at komme op.

Tjek møbler

Når terrassens underlag er klargjort, er det tid til at give terrassemøblerne et tjek. Start med at tørre dem over med en klud. Er møblerne af træ, skal de slibes ned, så olien eller malingen binder bedre. Giv dem herefter et godt lag olie eller maling - og husk, at de skal tørre et par dage, før de kan tåle vind og regn. Har du flet- eller plastikmøbler, er det nok med en grundig rengøring med en blød børste og sæbevand.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame