Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Solceller holder robotten kørende

Af boa -

  • 104357_1
  • 104357_2

Del artiklen:

Ny solcellelader holder en robotplæneklipper kørende hele sommeren på ren grøn solenergi.

Det kan ofte være en udfordring at få trukket 230 volt ud til en robotladestation, eller det kan være, at man ikke vil havde den stående op ad en bygning. Men så må man tænke alternativt, og det har firmaet solcellefirmaet Viva Energi A/S gjort. De har nemlig udviklet en ny solcelleladestation til robotplæneklippere.

Med solcelleladeren kan robottens dockingstation placeres hvor som helst i haven, og robotplæneklipperen kører derefter på en miljøvenlig solenergi. Samtidig er det nemmere at flytte dockingstationen, hvis man senere ændrer haven.

- Vi har sidste sommer haft testanlæg kørende på et 5.000 kvadratmeter stort område på en golfbane, hvor den holdt greenen nede kun ved hjælp af solen, siger direktør Lars Bjerg og fortsætter:

- Der er et stort behov hos have- og parkejere som har fjerntliggende græsarealer uden strøm i nærheden. Vores løsning er meget billigere end at grave nye elkabler ned og leverer 100 procent grøn energi.

Passer til næsten alle

Strømmen fra solcellen lagres i anlæggets eget batteri, så robotten kan køre døgnet rundt og selv på overskyede dage. Solcelleladeren passer til stort set alle mærker af robotklippere, og den skal blot tilsluttes til dockingstationen, og så er den i gang.

Modellen til en villahaven leveres med et vinkelstativ, som enten kan sættes direkte på jorden eller monteres på en væg, hvor panelet så kan fungere som en carport til robotten.

Også til private

Firmaet har fået interesse fra private haveejere og har derfor også udviklet mindre og billigere modeller til private. Det er selvfølgeligt noget billigere end versionen, der er beregnet til professionelle brugere.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame