Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Hedeselskabet giver støtte til gammel mølle

Af math -

  • 104482_1
  • 104482_2

Del artiklen:

Nylandsmølle ved Dybsø Fjord var en del af Danmarks første større landvindingsprojekt.

Hedeselskabet har støttet projektet om at forbedre adgangsvejen fra land og fjord til Nylandsmølle ved Næstved. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Den gamle vandpumpemølle Nylandsmølle ved Dybsø Fjord er blevet restaureret og er ved at blive indrettet som naturbase med madpakkehus og læringssted for børn og unge. Projektet blev støttet med 150.000 kroner, som skal gå til at etablere udearealer og adgangsforhold til møllen med stiforløb, reperation af dæmning og pontonbro.

- Projektet er helt i tråd med Hedeselskabets arbejde med benyttelse og beskyttelse af naturen. Og ved at støtte projektet får vi mulighed for at være med til at formidle flere hundrede års dansk kultur- og naturhistorie, siger kommunikationsdirektør i Hedeselskabet, Christian Bogh.

God historie

Møllen ligger i Nylandsmosen, der var Danmarks første større landvindingsprojekt. I 1690'erne blev 140 hektar af Dybsø Fjord inddæmmet med det formål at bruge den som landbrugsjord for Gavnø Gods. Det skete ved et digebyggeri og opførelse af flere vandpumpemøller. De fleste af dem er væk i dag, men Nylandsmølle står endnu, dog uden vinger.

Formålet med projektet er at bruge Nylandsmølle til at udvide børn og unges muligheder for natur- og kulturoplevelser. Flere af de lokale spejderklubber og foreninger forventes at holde gang i møllen, mens der også skal være base for motionister og som udkigtstårn for ornitologer og jægere.

Til sidst er området et Natura 2000-område og et spisekammer for en stor flok ande- og vadefugle.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame