Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Klap et påskelam

Af boa -

  • 104567_1
  • 104567_2

Del artiklen:

Påskelørdag 20. april åbner de danske fåreavlere dørene op og byder alle inden for til Fårets dag.

Rundt om i hele landet slår næsten 50 fåreavlere stalddøren op lørdag 20. april til Fårets dag. De fleste steder er det mellem kl. 10.00 og 16.00

Der fødes mange lam i de danske fårebesætninger netop omkring påske, derfor er Fårets dag en unik mulighed for at opleve en fårebesætning og se de små lam hoppe omkring. Læmmeperioden er årets højdepunkt som fåreavler, hvor de fleste får hele deres produktion, og hvem bliver ikke glad af at se dikkende haler på lam og høre lam og får, der kalder på hinanden?

Børnene har desuden mulighed for at klappe tamme dyr, og alle kan nyde den omgivende natur. Nogle steder er det også muligt at se andre husdyr som ponyer, heste, høns, kaniner, marsvin og hængebugsvin.

Uld, pels og pølser

På nogle af gårdene er der mulighed for at opleve forskellige aktiviteter som hyrdehundeopvis-ning, pilefletning, eller demonstration af spinding og filtning. Rigtig mange steder byder man på smagsprøver af fåre- og lammekød, og mange gårde har salg af uld- og skindprodukter samt spegepølser fra egen produktion.

Hvis man går med tanker om selv at holde får, så kan man blive inspireret og samtidig benytte lejligheden til at få en snak om glæden ved at holde får, de mange forskellige racer og deres egenskaber.

Fårets dag holdes i et samarbejde mellem Dansk Fåreavl, Brancheforeningen Får og Geder, Sydvestjyske-, Fynske-, Sjællandske Fåreavlere samt Gotlænderforeningen.

Den landsdækkende oversigt kan ses på faaroggeder.dk, sheep.dk, og gotlam.dk. De regionale oversigter på sjfaard.dk, fynskefaareavlere.dk og svjf.dk.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame