Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

De dansende rendegravere er tilbage

Af boa -

  • 104637_1
  • 104637_2
  • 104637_3

Del artiklen:

JCB Dancing Diggers indtager Roskilde Dyrskue.

De fleste der var til stede på Roskilde Dyrskue for 10 år siden, da de dansende gravemaskiner fra JCB indtog dyrskuet, kan sikkert huske de enorme gule maskiners optræden.

Og nu vender de tilbage i anledning af dyrskuets 50 års jubilæum, hvor de absurd store maskiner atter kan opleves i fællesdans i den store ring.

Maskinernes dansetrin stammer oprindeligt fra stifteren af JCB, Joe Cyril Bamford, som for at demonstrere, hvor alsidig JCB's opfindelse af rendegraveren var, demonstrerede maskinerne ved at få dem til at løfte sig selv op på "armene", hvorefter han kørte igennem "porten" i en bil.

Ved demonstrationen beviste Joe Cyril Bamford, hvor stabilt rendegraverens hydrauliske sikkerhedsfunktion var. Selv hvis hydraulikken gik i stykker, ville sikkerhedsfunktionen forhindre armen i at kollapse.

I årenes løb har den oprindelige rendemaskine-dans udviklet sig til et helt show, hvor et hold af teknikere fra JCB optræder under navnet JCB Dancing Diggers. Holdet optræder over hele verden, og i år kan de atter opleves på Roskilde Dyrskue den 31. maj til den 2. juni, hvor de optræder i store ring to gange om dagen

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame