Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Hjørring Dyrskue fejrer 50 års jubilæum

Af boa -

  • 104809_1

Del artiklen:

Dyrskuebestyrelsen beder om hjælp fra udstillere og gæster gennem tiderne.

I år er det 50 år siden, at Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv flyttede til den nuværende placering ved Aalborgvej i Hjørring. Det har bestyrelsen bag dyrskuet valgt at markere med en stor udstilling med minder fra dengang.

- Gennem de seneste 50 år har LandboNords dyrskue her i Hjørring udviklet sig til en rigtig populær begivenhed med solide traditioner, hvor folk fra land og by mødes. Det er der kommet mange gode historier ud af, og det det nogle af dem, som vi gerne vil have med på vores udstilling, siger næstformand i dyrskuebestyrelsen, Jørgen Larsen.

Interesseret i endnu mere

Selve dyrskuets historie går næsten 200 år tilbage i tiden, hvor det har haft forskellige placeringer rundt omkring i Hjørring. Den moderne udgave af Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, blev grundlagt, da man i 1969 flyttede til Aalborgvej. Arbejdet med at samle effekter og anekdoter har været i gang et stykke tid.

- Vi samarbejder blandt andet med Vendsyssel Historiske Museum, som har arvet en stor del af dyrskuets arkiv. Her dukker mange sjove ting op, men vi er interesseret i endnu mere, som vi ved ligger rundt omkring, siger Jørgen Larsen.

Hvis du er tidligere gæst eller udstiller, og har effekter eller anekdoter fra de seneste 50 års dyrskue, så er man mere end velkommen til at kontakte dyrskuekoordinator Karin Møller Larsen via mail på KML@landbonord.dk.

Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, slår portene op den 21. og 22 juni.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame