Abonnementsartikel

Når forårssolen titter frem og opvarmer jorden, så vågner myrerne til dåd og invaderer vores køkkener, kældre og badeværelser. Men ifølge Peter Ussing, indehaver af NSS Miljø og med mange års erfaring i bekæmpelse af myrer, kan vi i høj grad selv være med til at forhindre, at myrerne kommer ind i huset ved at udvande tidligt på foråret:

- Solen varmer hussoklerne op, og varmen trænger ned i jorden til myrerne. Så vågner myrerne, som ikke kan gå ud i haven for at finde føde, fordi jorden er for kold. Så hvis man vil forhindre, at de går ind i huset for at hente føde, skal man sprøjte-behandle tidligt, så myregiften kan trænge ned i jorden, før de kravler op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at man ikke skal udvande direkte på hussoklen, da nattefrost kan få den til at krakelere, men derimod på kanten mellem fliserne og soklen.

Myrer i huset

Hvis myrerne er kommet indenfor, skal man fortsætte med at udvande langs huset, samtidig med at man tilføjer endnu et par værktøjer i kampen mod myrerne. Indenfor er myrelokkedåserne et effektivt middel:

- Man skal sørge for at sætte myrelokkedåserne på gulvet, der, hvor myrerne kommer. Myrerne dør uden for myrelokkedåsen, og når den næste myre kommer og finder den døde myre, spiser den myren, og på vejen tilbage til boet lægger den en duftstribe, som lokker de andre myrer til, man skal derfor lade være med at fjerne de døde myrer, forklarer Paul Ashton, Senior PCO Advisor i Tanaco, der er en del af den europæiske koncern Pelsis, der udvikler og sælger produkter til skadedyrsbekæmpelse.

Sprøjt mod boet

Ifølge Peter Ussing kan man forsøge at finde myreboet, og han anbefaler at man behandler med myregift og bruger forstøverpistol eller anden beholder med indstillelig sprøjtedyse, når man har fundet det sted, hvor myrerne pibler frem:

- Hvis man har fundet et hul, hvor myrerne kravler op og ned, så er det helt sikkert, at der er et myrebo. Og hvad enten det er under brusekabinen eller terrassen, så er produkter som for eksempel Pest-stop myrespray med præcisionsdyse ret effektive. Det har den egenskab, at det kan sprøjtes direkte ned i hullet og slå myreboet ihjel med en tiendedel af den væske, man normalt bruger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil du undgå myrer i din bolig, skal du starte tidligt på foråret med at vande langs huset.