Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ny Stihl sprøjter brændstof direkte i krumtaphuset

Af math -

  • 105373_1

Del artiklen:

Motorsaven MS 500i går fra 0 til 100 kilometer i timen på bare 0,25 sekunder.

Årets største nyhed fra Stihl er den kraftfulde motorsav MS 500i, som er tilgængelig hos Stihls autoriserede forhandlere. MS 500i er en motorsav med elektronisk brændstofindsprøjtning og den første i Stihls sortiment, der kan netop det. Brændstoffet sprøjtes direkte til krumtaphuset via en ventil i stedet for en karburator eller tændingsmodul.

Brændstofdoseringen beregnes af flere sensorer, der styrer tryk og temperatur, og det gør, at motorsaven får en kraftfuld ydeevne fra koldstart.

Faktisk mener Stihl, at motorsavens savkæde kan accelerere fra 0 til 100 kilometer i timen på bare 0,25 sekunder.

- Foruden en innovativ teknologi og et topmoderne design, har MS 500i det bedste vægt/effekt-forhold på markedet med 1,24 kg/kW. Dette lave tal er unikt i alle kategorier af motorsave. Det er første gang, at vi har en venteliste på flere hundrede professionelle kunder til en ny maskine. Vores første leverance på det nordiske marked var hurtigt udsolgt, men nu er der igen maskiner ude hos Stihls autoriserede forhandlere, siger René Gjølander, der er teknisk chef hos Stihl i Danmark.

Motorsaven er udstyret med et letvægtssværd, og integrerede møtrikker på kædedrevsdækslet gør det let at skifte kæden. Motoren er en 79,2 kubik 2-MIX-motor, og den har i alt en vægt med skæreudstyr på 7,8 kilo. Lydeffektsniveauet er på 119 decibel og dens vibration er på 4,5/3,8 m/s2.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame