Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Undgå angreb fra musvåger

Af boa -

  • 105435_1

Del artiklen:

Lige nu har landets musvåger unger i reden. Det kan betyde, at de føler sig truet af løbere og cyklister i skovene.

De grønne bøgeblade præger i øjeblikket skovene og inviterer til motion i det fri. Derfor finder mange cyklen frem eller spænder løbeskoene. En af dem er Lisbeth Preil fra Smørum. Hun har de seneste ti år løbet sig en tur to gange om ugen i Vestskoven ved Albertslund, forbi Lindegården og de skotske højlandskvæg. Men i sidste uge blev hun angrebet af en musvåge.

- Det er et fænomen, vi hører om hvert år. Forældre vil til hver en tid beskytte deres børn med næb og klør. Det gælder også for musvåger, der på denne tid af året har unger i reden eller er i færd med at træne ungerne i at angribe et bytte, siger naturvejleder Stephan Springborg ved Naturstyrelsen Hovedstaden.

Løbere og cyklister truet

Det er ofte løbere eller cyklister, som musvågen oplever som en trussel, fordi de kommer igennem naturen med en vis fart. I Lisbeth Preils tilfælde skete angrebet på løbeturen, da hun var nået til et åbent græsareal. Den kom helt uventet flyvende bagfra og slog klør og næb mod hendes hoved. Hun begyndte straks at råbe op og vifte med armene. Det lykkedes hende at skræmme musvågen fra sig. Oplevelsen med den vrede fugl holder dog ikke Lisbeth Preil fra hendes vante løbeture, men nu tager hun sine forholdsregler.

- Jeg har lavet en kasket med øjne, som jeg sætter omvendt på hovedet, så jeg løber med øjne i nakken. Jeg har sat fjer i, så jeg bliver større. Folk tror, jeg skal til karneval i skoven, men jeg håber, det kan skræmme musvågen væk, så jeg kan fortsætte mine løbeture i skoven. Dem vil jeg aldrig undvære, siger Lisbeth Preil.

Musvågerne har unger i reden indtil begyndelsen af juli, hvor de flyver fra reden. Derfor er det som regel kun i maj og juni, at man kan opleve musvågen angribe mennesker. Musvågen er en fredet rovfugl.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame