Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Mød verdens smukkeste Charolais-ko

Af boa -

  • 105489_1
  • 105489_2

Del artiklen:

En verdensmester gør sin entré på Landsskuet 2019.

I 2018 udstillede Laurits Gellert fra Øster Assels på Mors en Charolais-ko med kalv på Landsskuet i Herning. Koen, Judee, er født i charolaisracens hjemland, Frankrig; men Laurits Gellert købte den - blot otte måneder gammel - for 100.000 kroner. Den franske avler, der solgte kalven, Jean Christian Raymond, sagde ved salget: Denne kalv er en vinder. Og hvor skulle han få ret!

På Landsskuet 2018 blev Judee bedste hundyr af Charolais og deltog derfor i Interbreed, hvor hun i et tæt kapløb blev nummer tre på tværs af alle racer. Efterfølgende blev der indsendt et billede af Judee til en konkurrence om at blive Europas bedste hundyr af Charolais. Judee blev europamester og gik derfor videre til verdensmesterskabet, hvor hun var i konkurrence med tilsvarende vindere fra Asien/Afrika, Sydamerika og Nordamerika. Da det hele var afgjort, kunne Judee smykke sig med titlen Miss World 2018 - Champion of the World.

Rejse med alt betalt

Som ejer af verdensmesteren 2018 er Laurits Gellert i november 2019 inviteret til Edmonton i den canadiske stat Alberta - med alt betalt. Det er i forbindelse med Farm Fair International, der er et stort, internationalt dyrskue i Edmonton. Alle ejere af verdensmesterdyrene vil på skuet blive hædret og hyldet efter alle kunstens regler.

I Canada venter der en stor oplevelse for Laurits Gellert, der i næsten 40 år var bestyrer af Eccokoncernens fornemme besætning af Charolais på Ecco Farm ved Bredebro i Sønderjylland. Men inden Laurits Gellert smutter til Canada, udstiller han igen Judee på Landsskuet 2019.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame