Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Vi forelsker os hurtigere i hunden - end kæresten

Af boa -

  • 105865_1

Del artiklen:

Det tager kun 30 minutter at blive forelsket i en hundehvalp, viser ny undersøgelse.

Logrende haler, blød pels og hundeøjne går lige i hjertet på os mennesker. Allerede inden for 30 minutter udskiller kroppen sit kærlighedshormon, når vi møder vores drømmehund. Tilsvarende kan det tage op til seks måneder at blive forelsket i en partner. Det viser en undersøgelse fra Agria Dyreforsikring.

Nu er det bevist, at vi forelsker os langt hurtigere i søde hundehvalpe end i en potentiel partner. En undersøgelse foretaget af Agria Dyreforsikring i England tager udgangspunkt i forholdet mellem kæledyrsejere og kæledyr. Mere end halvdelen af hundeejerne i undersøgelsen (56 procent) svarer, at de følte sig forelskede inden for en halv time, da de mødte deres hund første gang. 4 ud af 10 tilkendegav sågar, at mødet med deres hund var kærlighed ved første blik.

Tager hjertet med storm

Når det kommer til vores forhold til andre mennesker, fortæller respondenterne, at det kan tage op til seks måneder at vide, om de har fundet "den eneste ene?. Kun 16 procent svarer, at mødet med deres nuværende partner var kærlighed ved første blik. Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring, siger om undersøgelsen:

- Det kommer ikke bag på mig, at respondenterne udtrykker så stor glæde ved deres hunde, da der ofte er tale om stærke relationer mellem hund og deres ejer. Hundene tager vores hjerter med storm, og mange oplever, at hunden giver bekræftelse og opmærksomhed i hverdagen.

Det stærke bånd mellem hund og ejer fremgår tydeligt i undersøgelsen. Hele to tredjedele mener, at hunden er deres bedste ven, samtidigt med at 64 procent foretrækker at bruge tid med deres hund frem for mennesker. Derudover foretrækker en fjerdedel at dele sengen med hunden frem for deres partner.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i mere end 2.000 respondenter og er udført af Agria Dyreforsikring i England.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame