Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Lad sælungerne være i fred

Af boa -

  • 105873_1

Del artiklen:

Sælunger på stranden er ikke blevet ladt i stikken af deres mor. De hviler sig og skal bare have ro og fred.

Naturstyrelsen modtager i disse uger mange opkald fra bekymrede borgere, der har set sælunger ligge alene på stranden. Her er svaret, at man bedst hjælper sælerne ved at lade ungerne være i fred. Når sælmødre efterlader deres unge på stranden, er det helt i overensstemmelse med naturens orden. Moderen har efterladt ungen på stranden, fordi hun selv skal ud at fange fisk. En sælunge dier et helt kilo mælk i døgnet hos sin mor, så hun har brug for at få tanket energidepoterne op.

- Moderen vil aldrig forlade sin unge, men vende tilbage til der, hvor hun efterlod den. Derfor er det vigtigt, at ungen ligger på samme sted, og at der er ro til at gå i land og die ungen. Det kan være svært, hvis der er mange mennesker og særligt, hvis de går helt hen til ungen for at hjælpe den. Mit bedste råd er at gå i en bue uden om sælungen og nyde synet af den på afstand. Så skal moderen nok tage sig af resten, siger vildkonsulent Ivar Høst fra Naturstyrelsen.

Hvile og energi

En sælunge har brug for at hvile sig og bruge al sin energi på at vokse. Derfor skal man heller ikke forsøge at få ungen ud i vandet. Der skal den bruge energi på at holde varmen og bevæge sig, og kan desuden blive væk fra sin mor.

Ungerne vil fortsat trække op på stranden for at hvile sig, når de hen på sommeren er blevet større og ikke længere er afhængige af deres mors mælk. Her skal man fortsat lade dem være i fred.

Ser man en sælunge med sår eller andre synlige skader, kan man ringe til Dyrenes Vagtcentral på 1812 eller en af Naturstyrelsens vildtkonsulenter.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame