Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Skovbrugselever skal kæmpe til Langesø

Af kras -

  • 106258_1

Del artiklen:

Når messen for juletræer og pyntegrøn torsdag foregår på Langesø-messen, er det ikke kun det traditionelle DM i udkørsel, der bliver dystet i.

Elever og lærlinge dyster hvert år i Skills forskellige steder i Danmark. Konkurrencen blev for efterhånden mange år siden søsat, for at skabe opmærksomhed om de unges muligheder, når det kommer til erhvervsuddannelserne.

Nu får skovbrugselever så deres egen miniskills. Det kommer til at foregå torsdag, når årets messe på Langesø løber af stablen.

citat start

Der bliver nemlig mangel på gode folk, der kan og vil arbejde i skovbranchen, hvis vi ikke gør en stor indsats for at få de næste generationer interesserede i branchen.

Chefkonsulent Claus Clemmensen

DM&E Skov

citat slut

- Formålet med konkurrencen er at vise de unge mennesker, at der er brug for dem i skovbranchen. Der bliver nemlig mangel på gode folk, der kan og vil arbejde i skovbranchen, hvis vi ikke gør en stor indsats for at få de næste generationer interesserede i branchen, siger Claus Clemmensen, der er chefkonsulent for skovafdelingen under Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E Skov), som sammen med Dansk Skoventreprenør Forening (DSF) står bag konkurrencen.

Ny uddannelsesstruktur

Siden sommeren 2018 er der lagt større ansvar på de danske skoventreprenører, når det kommer til uddannelse af skovbrugselever. Det er nemlig besluttet, at elever skal have en praktikplads for at få lov til at starte på uddannelsen som Skov- og naturtekniker.

Omstruktureringen i uddannelsen for skov- og naturteknikere betyder, at danske skoventreprenører og distrikter nu spiller en afgørende rolle som praktikværter for de unge mennesker, der gerne vil i gang.

- Denne omlægning i uddannelsesforløbet gør, at det er ekstra relevant at sætte fokus på elever til skovbruget. Samtidig er det yderst vigtigt, at man grundigt overvejer, om man har plads til en elev i sin virksomhed, siger Claus Clemmensen.

Der er lagt op til en sjov dag, hvor de unge blandt andet skal løse fire opgaver, der skal udføres på tid. Deltagerne skal vende sværdet på saven, afkviste en stamme, skære tre skiver af en stamme og til sidst fælde et mindre træ.

- Konkurrencen er også et godt sted for elever at møde deres fremtidige arbejdsgivere, da der er mange skoventreprenører tilstede på Langesømessen, fortæller Claus Clemmensen.

Helt tæt på DM i udkørsel af træ

Otte erfarne skoventreprenører skal i år konkurrere om at vinde sejrstrofæet, når der skal dystes i DM i udkørsel. Mesterskabet starter klokken 9.30 på konkurrencepladsens bane i skoven. DSF har i år valgt at rokere lidt på teltet og give det en mere central placering.

- Vi har valgt at flytte teltet helt op mod konkurrences bane. Det giver tilskuere en bedre mulighed for at følge med, siger Claus Clemmensen.

Mesterskabet går ud på, at deltagerne på kortest tid skal gennemkøre en bane samtidig med, at der læsses et antal træstokke og stables et tårn af træklodser. Vinderen er den, der hurtigst og med færrest fejl gennemfører dysten. Konkurrencen bedømmes af et sagkyndigt dommerpanel, og de tre bedst placerede skovmaskinførere tildeles pokaler efter indbyrdes placering. Desuden er der deltagerpræmier fra mesterskabets sponsorer til de øvrige deltagere.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame