Abonnementsartikel

Landsbyerne Torup i Halsnæs Kommune, Krogsbølle Sogn i Nordfyns Kommune og Asaa i Brønderslev Kommune; en af de tre kommer til at kalde sig Årets Landsby 2019. Alle har de udmærket sig i en sådan grad, at bedømmelseskomitéen bag prisen har valgt dem som årets finalister.

Bæredygtig landsby

Temaet for Årets Landsby 2019 er Den bæredygtige landsby, og i udvælgelsen af finalisterne har komitéen særligt lagt vægt på, om landsbyen har udviklet sig i en bæredygtig retning, forklarer formanden for bedømmelseskomitéen, Carsten Hansen, der er tidligere minister for by-, bolig og landdistrikter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi kigger på bæredygtighed på flere niveauer, miljømæssigt, socialt, økonomisk og kulturelt. Det er kendetegnende for de tre finalister, at de formår at fremtidssikre deres landsby igennem bæredygtige initiativer på flere af disse niveauer, siger han.

Prisen Årets Landsby uddeles af Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark i samarbejde med Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit.

- Prisen til Årets Landsby hjælper med at understøtte den rigtig stærke udvikling, vi ser mange steder i landdistrikterne. De små lokalsamfund kan drive en utrolig udvikling, og det er med til at skabe et helt land i bedre sammenhæng. Det vil vi i Forenet Kredit gerne være med til at anerkende, siger næstformand i Forenet Kredit, Michael Demsitz.