Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Start tyttebær-bilen og kør i skoven

Af jev -

  • 106403_1

Del artiklen:

Naturstyrelsen åbner denne weekend en række skove, så bilister kan komme hurtigere frem til de modne tyttebær.

Slutningen af august er højsæson for at plukke tyttebær. For mange i Midt- og Vestjylland er det en tradition at tage på "tyttebærweekend" og i år er ingen undtagelse for at holde traditionen i hævd.

Naturstyrelsen Søhøjlandet og Vestjylland åbner nemlig en række større, statsejede heder og plantager for bilkørsel i kommende weekend i august, så man kan køre ind til områder med tyttebær.

Lørdag den 24. august og søndag den 25. august vil det derfor være tilladt at køre fra solopgang til solnedgang ad grusveje i Kompedal Plantage, Gludsted Plantage og Nørlund Plantage med Harrild Hede samt i alle Naturstyrelsens vestjyske plantager, som fremgår på kortet.

rich-media-1
Disse statsejede plantager og heder er i denne weekend åbne for bilkørsel. Kort: Naturstyrelsen.

De største områder med tyttebær findes på hederne i Nørlund Plantage, Grathe Hede i Kompedal Plantage og Isenbjerg i Gludsted Plantage. I det vestjyske kan Fladhøj Hede i Klosterheden og Sdr. Vosborg Hede vest for Stråsø Plantage og Blåbjerg Hede mellem Råsted og Vind med fordel besøges.

- Det er ikke blot muligheden for at plukke bær, der er attraktiv. Lyngen blomstrer, og måske kan man få et glimt af områdernes rovfugle, rådyr og krondyr. Ved at åbne skovveje for en weekend får personer, der er dårligt gående, også adgang til den smukke natur i sensommeren, siger skovrider Poul Ravnsbæk, Naturstyrelsen Vestjylland.

En køretur i de store naturområder giver en unik mulighed for at se mange smukke steder, hvor der sjældent kommer folk, fordi det normalt ikke er tilladt at køre dertil i bil.

Naturstyrelsen Søhøjlandet kan udover åbne skovveje også tilbyde en masse aktiviteter for hele familien, når Harrild Hede Dagen afholdes søndag den 25. august kl. 10-14 ved Naturcenter Harrild Hede.

Vær opmærksom på brandfaren når du færdes i den vest- og midtjyske natur. Tørt græs og en varm katalysator kan være en uheldig blanding.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame