Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Lige linjer hver sæson

Af Hans-Henrik Lærke -

  • 106660_1

Del artiklen:

Ujævne og skæve kridtstreger på boldbanen kan udløse højlydte diskussioner og røde ører hos manden med opkridter-maskinen. Ny robot eliminerer enhver slinger i valsen.

Intelligent One er navnet på en robot, som kan skabe gode rammer for sportsudøvere på sportsbaner. Helt bogstaveligt. Via GPS kan robotten fra Intelligent Marking kridte boldbaner meget præcist.

- Robotten er smart, fordi den tegner med én centimeters nøjagtighed. Det kan man ikke gøre med manuel kridtmaskine. Desuden halverer den mandetimerne og reducerer kridtforbruget, fortæller Peter Sejersen, der står for salget af robotten til det skandinaviske marked.

Det er bestemt også værd at nævne, at maskinen husker indstillingerne. Det betyder, at når den nye sæson står for døren, kan man blot trykke ?bane 1?, ?bane 2? og så fremdeles. Robotten kridter så boldbanerne op igen på nøjagtig samme sted og efter samme mål, som sæsonen forinden.

- Cirka halvdelen af de danske kommuner bruger den. Blandt andet for at hjælpe deres lokale sportsklubber med at strege banerne op, men typisk kun første gang. Derfor oplever vi en del klubber, som selv skaffer sig en maskine, siger Peter Sejersen.

Herhjemme kører der cirka 50 robotter rundt og kridter baner, men også det amerikanske marked kan se fidusen i robotten. Hver måned sælges der 15-20 Intelligent One robotter, som også har bredt sig til Asien og Oceanien.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame