Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Efteråret er den bedste plantetid

Af boa -

  • 106974_1
  • 106974_2

Del artiklen:

Modsat manges opfattelse er efteråret faktisk årets bedste plantetid, siger planteekspert.

Selvom en tur i haven kan synes mere fristende om foråret, hvor alting begynder at spire, kan man med fordel trække i arbejdstøjet dette efterår. Om foråret kan planterne nemlig have svært ved at få rodfæste på grund af høj vandfordampning, mens de i efteråret har tid og ro til at gro, før de for alvor begynder at skyde i foråret. Det fortæller Kamilla Høy, der er planteekspert hos Plantorama.

- I løbet af efteråret er jorden stadig lun, men samtidig fuld af fugt. Hvis du får plantet i løbet af oktober, har dine planter de bedste betingelser for at vænne sig til stedet og danne sig et godt rodnet, forklarer Kamilla Høy.

Spar tid og penge i efteråret

Mens mange hopper i havecentrene og køber stort ind, så snart kalenderen melder forår, fordi de vil nyde synet i sommermånederne, peger Kamilla Høy på, at der både er tid og penge at hente ved at plante ud allerede nu.

- Mange tænker ikke over, hvilket arbejde der reelt ligger i at plante i foråret. Forårsbeplantninger kræver rigeligt med vand og hvile den første tid, så det kan blive en udfordring, hvis man kort tid efter tager på sommerferie. I stedet bør man overveje at vente til efteråret, hvor haven på naturlig vis kan klare vandingsarbejdet for dig.

Ifølge Kamilla Høy giver plantningen i efteråret desuden et forspring på seks-syv måneder i forhold til de planter, der først sættes i jorden i marts-april, så snart frosten er væk. Særligt for frugttræer og -buske kan det betyde et større udbytte i form af æbler, blommer, kirsebær og ribs. Samtidig fordeles havearbejdet, så det hele ikke ligger på samme tid i foråret.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame