Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fem GPS-mårhunde sat i arbejde

Af boa -

  • 107086_1

Del artiklen:

Fire mårhunde med GPS-halsbånd er sat ud på Fyn og en enkelt på Samsø.

Fem mårhunde har fredag den 4. oktober fået et GPS-halsbånd på og er sat ud for at finde en mage. Mårhundene er sat ud på Fyn, da der har været indberetning fra borgere om observationer af en mårhund. Da der samtidig er fundet en død mårhund ved Nordby på Samsø, er der også sat en GPS-mårhund ud her, selvom den døde mårhund forventes at være skyllet i land på øen.

Mårhunden er udbredt i Jylland, og GPS-mårhundene er et vigtigt redskab og bruges til at afsøge nye områder, hvor der er mistanke om, at mårhundene er ved at etablere sig. Dermed kan man indfange enlige mårhunde, inden de etablerer en egentlig bestand på Fyn og de omkringliggende øer.

Invasiv art

Mårhunden er en invasiv art, der har en negativ effekt på biodiversiteten i de områder, hvor den forekommer. Da mårhunden får mange hvalpe, vil de hurtigt kunne sprede sig til nye områder. GPS-mårhundene er alle steriliserede - dvs. at de ikke kan formere sig. Alligevel vil de opsøge en mage, da dyret er meget socialt.

Hvis man finder en død mårhund med et halsbånd, skal man kontakte Naturstyrelsen på tlf. 7254 3000 eller Miljøstyrelsen på tlf. 7254 4000.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame