Abonnementsartikel

Tilhører du en af de mange, der holder efterårsferie i Danmark og mangler du idéer til ture for hele familien? Så gå ombord i Naturstyrelsens katalog af naturguider, der dækker statens mange naturperler fra Bornholm til Vendsyssel.

I de seneste tre år har Naturstyrelsens over 150 naturguider oplevet en stigning i antal besøgene fra 36.834 unikke besøgende i juli 2016 til 90.422 unikke besøgende i juli 2019. Der er især stor aktivitet på siderne i sommermånederne, hvor mange søger inspiration til udflugter rundt i Danmark. Naturguiderne har i gennemsnit omkring 500.000 unikke besøgende om året, hvilket definerer hvor mange forskellige mennesker, der besøger et website.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Guiderne indeholder alle de oplysninger, som rejsebøger og guider normalt har: Seværdigheder, historie, dyre- og planteliv, aktiviteter, men også praktiske oplysninger om borde, bænke, toiletter og parkeringsmuligheder.

Naturguiderne kan læses på computeren på Naturstyrelsens hjemmeside eller på en smartphone, når man er ude på tur.

Slotved Skov

Slotved Skov og Slotved Dyrehave byder på en lang række natur- og friluftsoplevelser. Store udsigter, dybe skove med gamle træer, biller og insekter. En varieret flora og fauna. Små søer i både det åbne og bevoksede landskab tiltrækker dyr og fugle, og du er næsten altid sikker på at se hjorte.

Læs mere i naturguiden.

Boller Skovene

Skovene omkring Boller Slot ligger spredt, men de har alle været en del af slottets historie. Boller Slot blev købt af den danske stat i 1930. Selve slottet er siden 2015 igen i privat eje, men hele den smukke slotspark med ældgamle egetræer og høje bøge er statens ejendom, og det samme er de mange små skove, der tilsammen er over 8 km² og tilbyder talrige muligheder for friluftsaktiviteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere i naturguiden.

Rubjerg Knude og Rubjerg Klitplantage

Helt ude på kanten af Danmark finder man et smukt, tilsandet og dynamisk kystlandskab, en botanisk spændende klitplantage og en levende historie ved det, der engang var en kirkegård. På kystskræntens højeste punkt finder du også Rubjerg Knude Fyr, som i efteråret 2019 bliver flyttet, så det ikke styrter i havet.

Læs mere i naturguiden