Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Traditionsrig roe-dag udsættes en uge

Af Bo Andersen -

  • 107301_1
  • 107301_2

Del artiklen:

Roeforeningen i det nordvestjyske udsætter den succesfulde roe-dag en uge på grund af dårligt vejr.

Vejret er man som bekendt sjældent herre over, og det må de fire nordvestjyske unge mænd i Roeforeningen også sande, da de netop har været nødt til at udsætte deres populære roe-arrangement i en uge på grund af dårligt vejr.

- Vi har fået 30 millimeter vand det sidste døgn. 30 millimeter vi ikke lige havde forventet, og det har betydet, at roerne nu står og shopper i vand, fortæller Emil Thorgaard fra den populære Roeforening.

Arrangementet var ellers fastsat til på lørdag, men man har i stedet valgt at satse på næste lørdag den 26. oktober, hvor der vil være gang i maskineriet fra klokken 10 til 17.

Den Store Roe-dag kalder de fire unge mænd arrangementet, hvor de sender 11 maskinsæt i marken for at bjerge de tre hektar roer, som foreningen dyrker. Foruden at se de gamle maskiner i aktion, så serverer de også gammeldags roe-mad i form af kålrabi suppe og en stuvning med frikedeller, som laves i samarbejde med Spøttrup Kro.

- Vi håber ikke, at folk vil komme til at køre forgæves på lørdag, men i stedet komme den 26. oktober, hvor vi nu krydser fingre for godt vejr, fortæller Peter Ibsen fra Roeforeningen.

Kendt fra Facebook

For at sikre sig, at så mange som muligt ikke kører forgæves, så uploadede man i går en film på den foreningens Facebook-side, og den er da også nået ud til 30.000 i skrivende stund, så mon ikke folk får fat i budskabet.

- Det er utroligt, hvad sådan en Facebook-side kan formå at gøre, det bliver vi lige imponerede over, hver gang vi uploader en film eller et billede, fortæller Rasmus Timm fra Roeforeningen.

Over 6.000 følgere

Det hele begyndte på Facebook i 2016, og i dag har foreningen over 6.000 følgere. På Den Store Roe-dag kommer der også folk fra nær og fjern, hvor stort set hele Danmark dermed bliver repræsenteret på roemarken i det nordvestjyske.

De fire unge mænd står dog ikke alene på Den Store Roe-dag, da de får hjælp fra kærester, naboer samt venner, som kommer og hjælper med at få det hele til at klappe.

- Ja, sidste år var vi 15 folk i sving på dagen, fortæller det sidste medlem af foreningen, Morten Damsgaard.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame