Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Over 30.000 bøder på tre måneder

Af boa -

  • 107588_1

Del artiklen:

Efter nye regler: Bøderegn over danske bilister i udlandet

Den 1. juli trådte et nyt EU-direktiv i kraft, der gjorde det muligt for udenlandske myndigheder at slå op i det danske motorregister, så de kunne sende bøder direkte hjem til danske bilister, der havde overtrådt trafikregler i andre EU-lande.

Og det er indtil videre sket intet mindre end 30.661 gange, viser en aktindsigt hos Rigspolitiet, som Gjensidige Forsikring har fået udleveret.

Tidligere skulle de øvrige EU-lande først kontakte de danske myndigheder, der så skulle sende bøderne videre. Og den proces samt en bagatelgrænse på bøder under 520 kroner gjorde, at danske bilister ofte kunne slippe udenom at betale. Men de mange opslag i det danske motorregister tyder på, at det nu hører fortiden til.

Ærgerlige penge

Og selvom det er ærgerlige penge at skulle betale, så er det nye samarbejde positivt for trafiksikkerheden i både Danmark og resten EU, siger skadedirektør i Gjensidige Forsikring, Henrik Sagild.

- Det er præcis ligeså farligt at køre for stærkt eller uden sele i andre lande, som det er i Danmark, og derfor skal man følge reglerne på samme måde som herhjemme - både for sin egen og for ens medtrafikanters skyld, siger Henrik Sagild.

Ikke overraskende er størstedelen af opslagene i det danske register sket i Tyskland, der tegner sig for lidt over 20.000 opslag, ligesom langt størstedelen af de samlede opslag drejer sig om hastighedsoverskridelser i de 21 EU-lande, der er med i ordningen.

Og Henrik Sagild peger på, at reglerne går begge veje, så sikkerheden også bliver større på vejene herhjemme.

- Det nye samarbejde gælder også sådan, at danske myndigheder kan sende en bøde direkte hjem til en tysker, der kører for stærkt i Danmark, og derfor er samarbejdet også med til at øge trafiksikkerheden herhjemme, hvilket er glædeligt, siger Henrik Sagild.

De 21 lande, der er med i samarbejdet er:

Danmark, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Holland, Letland, Litauen, Luxembourg, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame