Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Flere naturområder skal have mulighed for at få støtte

Af hal -

  • 107758_1

Del artiklen:

Fødevareminister Mogens Jensen vil sikre, at flere naturområder kan modtage støtte under EU's Landdistriktsprogram. Samtidig vil regeringen øge puljen med 15 millioner kroner.

Fremover kan sjældne sommerfugle og andre truede dyrearter, der er tilknyttet naturtyper som for eksempel enge og overdrev, få endnu flere arealer at boltre sig på. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Fødevareminister Mogens Jensen vil arbejde for, at flere overdrev og naturarealer i nationalparker skal kunne modtage støtte til, at for eksempel heste, geder og kvæg kan holde buske og krat nede. I dag kan man kun få støtte til det på Natura 2000-arealer. Formålet med at udvide, hvem der kan få støtte, er at sikre, at flere områder kan opretholde et rigt blomster- og insektliv.

- Det er vigtigt, at vi passer godt på disse områder, som er hjemsted for en masse sjældne dyr og planter. Derfor vil jeg gå til EU-Kommissionen for at kunne udvide ordningen under Landdistriktsprogrammet, så det ikke er et Natura 2000-stempel, der afgør, om man kan modtage støtte og hjælpe truede arter, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Ændringer i Landdistriktsprogrammet på nationalt plan kræver godkendelse fra EU-Kommissionen. Natura 2000-områder prioriteres også højest fremover.

Flere penge til ekstra ansøgninger

Regeringen vil desuden allerede nu sende flere penge efter naturområderne. På regeringens forslag til finanslov er der afsat 15 millioner kroner ekstra til ordningen under Landdistriktsprogrammet i 2020.

- Jeg vil gerne i gang med at sikre mere god natur i Danmark med det samme. Det er et helt centralt mål for regeringen. Derfor har vi allerede sat 15 millioner kroner ekstra af på finanslovsforslaget for 2020, så flere kan få støtte til naturpleje, siger Mogens Jensen.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame