Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nu kan du selv tjekke miljøet

Af boa -

  • 107831_1

Del artiklen:

Miljøstyrelsen lancerer en digital miljøtilstandsrapport, hvor både borgere og fagfolk løbende finde informationer om, hvordan det står til med miljøet i Danmark.

Hvordan har miljøet det? Det spørgsmål optager mange miljøinteresserede borgere, og nu bliver det nemmere at holde øje med miljøets tilstand. Den 15. november lancerer Miljøstyrelsen [url=http://www.miljøtilstand.nu]www.miljøtilstand.nu[/url], hvor både borgere og fagfolk kan blive klogere på, hvordan det står til med Danmarks miljø til vands, til lands og i luften.

Hjemmesiden formidler resultater fra undersøgelser og målinger over hele landet, illustreret gennem tekst, grafer og figurer. Her kan man følge udviklingen de seneste år for f.eks. invasive arter, støjforurening, drikkevand, affaldsmængder og meget mere. De indikatorer, man finder på hjemmesiden, er nøje udvalgt af fageksperter, så de tegner et præcist og nuanceret billede af miljøets tilstand. Hjemmesiden vil løbende blive opdateret med informationer og data.

- Vi skal passe godt på miljøet, og derfor er jeg glad for, at danskerne nu får et overskueligt værktøj til at følge med i, hvordan det danske miljø har det. Det giver os et nuanceret og fagligt solidt billede af miljøtilstanden i Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin.

Tidligere blev der udgivet en længere miljøtilstandsrapport hvert fjerde år. Med den nye digitale Miljøtilstandsrapport vil indikatorerne løbende blive opdateret. Samtidig er beskrivelsen af den danske miljøtilstand gjort mere overskuelig og lettere tilgængelig.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame