Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Husk det tyske miljømærke

Af sts -

Del artiklen:

Der vanker bøder i en række tyske storbyer hvis miljømærket mangler

De seneste fire år har tyskerne gradvist strammet miljøkravene til biler, når de kører i centrum af en stribe af de større tyske byer som for eksempel Berlin, Bremen, Hannover, Frankfurt og München. Reglerne gælder ikke kun tyskerne selv, men også udenlandske bilturister, der vover sig ind i byer med miljøzoner.

Derfor er det en god idé at skaffe sig et miljømærke til forruden, inden man tager på bilferie sydpå. Mærkerne er ikke nødvendige på det tyske motorvejsnet, men bilen kan jo gøre knuder og få behov for et værkstedsbesøg, eller man kan få lyst til at besøge en af byerne på ruten. Og kommer man så uforvarende ind i en af miljøzonerne, smækker fælden.

Mærkerne findes i tre udgaver, grøn, gul og rød. Det svarer til, at miljøzonerne i de omfattede tyske byer også er delt ind i grønne, gule og røde zoner. Med et grønt miljømærke i forruden kan man trygt køre i alle zoner, et gult miljømærke giver ret til at køre i gul og rød miljøzone, mens det røde mærke kun gælder i en rød miljøzone.

Tyskerne skilter med angivelse af, at man nu kører ind i en miljøzone - og hvilken farve, zonen har. Skiltet er en forbudstavle i form af en rød ring omkring ordet "Umwelt". Under skiltet står ordet ZONE.

Hvis man på forhånd gerne vil vide præcist, hvilke miljøzoner, der gælder hvor, er det en god idé at tjekke på forhånd, for eksempel på den tyske ADAC hjemmeside www.adac.de. Skriv "umweltzone" i søgefeltet, så dukker der et væld af oplysninger op - dog på tysk. Den danske søsterorganisation FDM har også en stribe oplysninger på sin hjemmeside - og sælger i øvrigt også miljømærkerne, der også kan købes på en række bilsynssteder.

Husk at opdatere informationerne om miljøzoner hvert år, inden du tager af sted. Reglerne strammes løbende, og der kommer flere og flere tyske byer med miljøzoner.

Læsernes egne billeder

Deltag i konkurrencen med fine præmier her
Konkurrence billede

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame