Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Grønne græsklippere på batteri eller benzin

Af FM -

  • 70991_3.jpg
  • 70991_1.jpg
  • 70991_2.jpg

Del artiklen:

Al-Ko Ginge tænker i miljø-forbedrede plæneklippere

Plæneklipning uden støj og ildelugtende udstødning? Så handler det om elektriske klippere, enten med ledning eller endnu nemmere med batteri. Det er blevet en mulighed med udviklingen af nye stærke, genopladelige lithium-ion batterier.

Al-Ko Ginge er en af de producenter af plæneklippere, der har taget den nye batteri-teknologi til sig. Det sker blandt andet med plæneklipperen Comfort 34 LI, der er udrustet med et lithium-ion batteri, der klarer 300 kvadratmeter græsplæne på en enkelt opladning. Det rækker til de fleste parcelhusplæner.  Batteriet kan altid lades op, når det er mest belejligt og derfor vil det også være muligt at dele græsklipningen i to etaper, hvis én opladning ikke er nok.

God komfort

Som typebetegnelsen Comfort 34 LI antyder, byder walk-behind plæneklipperen på en høj betjeningskomfort. Alt er under kontrol. Lysdioder viser konstant batteriets ladetilstand, og startnøglen forhindrer, at maskinen sætter i gang i utide. Regulering af klippehøjden fra 28 til 63 mm foregår i seks trin, mens klippebredden er 34 cm. Det ergonomisk udformede skaft kan indstilles til den arbejdsstilling, der passer brugeren bedst.

Det afklippede græs samles op i den 37 liter store beholder, der også viser, hvornår den er fyldt. Når beholderen skal tømmes, gør den velplacerede og store åbning også den del af arbejdet lettere.

AL-KO Green edition

Er der brug for en mere effektiv indsats på større plæner, kan Al-Ko Ginges Green edition-serie være løsningen. Serien består af to selvkørende, benzindrevne plæneklippere, der tager vare på miljøet i dobbelt forstand. For eksempel udleder motoren i plæneklipperne 59 procent færre flygtige kulbrinter end andre, lignende plæneklippermotorer. Desuden er plæneklipperne bygget, så de materialer, klipperne består af, kan genanvendes 100 procent, oplyser Al-Ko Ginge.

Green edition plæneklipperen findes i to modeller: 470 BR med et gear og 520 BRV med trinløs variabel hastighed op til 4,5 kilometer i timen, svarende til almindelig gåhastighed. Klippebredden er henholdsvis 46 og 51 centimeter, og kapaciteten rækker til græsplæner op til 1.400  og  1.800 kvadratmeter. Klippehøjden indstilles centralt med syv trin fra 30 til 80 mm.

Fire afklip-muligheder   

Med det afklippede græs er der fire muligheder. Græsset kan samles op i den 70 liter store beholder, lægge det bag klipperen i et skår eller efterlades gennem plæneklipperens sideudkast. Det sidste udgør en særlig fordel ved klipning i enge og frugthaver.

Endelig kan man vælge bioklip, hvor græsset findeles og blæses ned i plænen som naturlig gødning. Den løsning egner sig bedst til velholdte plæner, der holdes relativt korte med jævnlig klipning.

Læsernes egne billeder

Deltag i konkurrencen med fine præmier her
Konkurrence billede

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame